For ikke lenge siden kunne jeg på nettsiden til Human Rights Service (HRS) lese om Fremskrittspartiets segregeringsalarm. Det viser seg at i Groruddalen er det klare tegn på segregering. Som om vi ikke visste det fra før. I store områder er nordmenn i minoritet. Haugenstua er det området som har størst andel innvandrere. Hele 71,7 prosent har innvandrerbakgrunn. De aller fleste, 66,1 prosent, er såkalte ikke-vestlige innvandrere. Det er god grunn til å tro at islams rolle er sterkt fremtredende i dette miljøet. Det å spasere i området gir et innblikk i kleskoder som bekrefter akkurat det.

Rett ved Haugenstua ligger Høybråten. Et villa- og rekkehusområde med en fortsatt overveldende majoritet av nordmenn. Haugenstua og Høybråten deles i to av en jernbanelinje. På andre siden grenser Høybråten til bydel Alna. HRS skriver at den ikke-vestlige  andelen er over 60 prosent også her.

Fotografier er en fin måte å illustrere situasjonen som utspiller seg på Høybråten. Rekkehusene med nordmennene ligger i rolige og koselige veier. I umiddelbar nærhet reiser Midtøsten og Afrika seg i form av høyblokker.

Det gamle Norge er omringet i Groruddalen.

Hvor lenge består Høybråten som en enklave for nordmenn i Det nye Norge?

rights.no

Fotografiene ble tatt rundt påsketider på Høybråten.

2016-03-19 15.31.292016-03-19 15.33.092016-03-19 15.29.25

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂