Aftens bilag Bydelen-Groruddalen 13.april har en forside med bilde av BU-leder i bydel Grorud, Anders Røberg-Larsen. «Bygg heller blokker i vest» er overskriften. For å lokke etniske nordmenn til Groruddalen ønsker han å bygge eneboliger og rekkehus i Groruddalen.

-Hvis det er for tett vil ikke folk bo her. Det har vært mye fokus på at etniske nordmenn flytter ut av Groruddalen fordi de mistrives. Noen gjør kanskje det, men veldig mange jeg har snakket med sier de flytter fordi de ønsker en annen type bolig, sier Røberg-Larsen.

Faktum, som man kan se med det blotte øye, er at selv villastrøkene flere steder i Groruddalen opplever fraflytning av etniske nordmenn. Legger man søndagsturen på Gamle Stovner, Gamle Furuset eller Høybråten, så ser man at det er fremmedkulturelle som sakte men sikkert tar over disse områdene også.

I samme bilag er det noe som heter på flyttefot. Her er det offentliggjøring av bolighandel i  villastrøkene i Groruddalen. Hver uke er det en betydelig prosentandel boliger som selges til kjøpere med fremmedkulturelle navn, også denne uken.

Bydel Stovner: Tre boliger solgt. To av dem til fremmedkulturelle navn.

Bydel Grorud: Fire boliger solgt. En av dem til fremmedkulturelt navn.

Bydel Bjerke: Fire boliger solgt. Alle med norske navn.

Bydel Alna: Fem boliger solgt. En til fremmedkulturelt navn.

Utviklingen går noe tregere i villastrøkene, men det multikulturelle samfunnet setter sitt preg også her. Hvis Røberg-Larsen har rett, hvorfor er etniske nordmenn på vei vekk også fra villastrøkene i Groruddalen?