Nytt

Akers Avis slår fredag 16.september fast at valgdeltagelsen i Groruddalen var lav ved årets kommunevalg.  Lavest deltagelse var det ved Veitvet skole.

Med et oppmøte på 45,6 prosent er valgdeltagelsen på Veitvet 7,6 prosent lavere enn for den dårligste kommunen i landet. Hadde Groruddalen vært egen kommune ville vi hatt den tredje dårligste deltagelsen i landet.

Det er tre politikere som uttaler seg i artikkelen i Akers Avis, alle  fra Arbeiderpartiet.

-På Veitvet må vi jobbe målrettet mellom valgene. Det nytter ikke å kun mobilisere i valgkampen, sier Steinar Arnesen, Aps BU-lederkandidat i bydel Bjerke, som likevel trekker frem at totalt sett er bydel Bjerke den Groruddalsbydelen med høyest deltagelse.

Anders Røberg-Larsen mener at de som ikke stemmer i Groruddalen, lar den andre siden av byen bestemme. Er det ikke slik at de som ikke stemmer, lar de andre velgerne bestemme, og de er jo ikke nødvendigvis fra andre siden av byen? I en by som stadig omtales som et stort fellesskap, så ser det ut som om at selv Ap-politikere ser at det er skiller i hovedstaden.

-Det er ikke bra. Ved å ikke stemme gir du fra deg retten til innflytelse. Du svikter naboene dine i Groruddalen, og lar den andre siden av byen få bestemme, mener Røberg-Larsen.

-I vest er valgdeltagelsen 20 prosent høyere enn her i Groruddalen, påpeker han.

BU-leder i Alna, Knut Røli, ønsker at det skal forskes på lav valgdeltagelse. Det skal settes av midler til dette, og nok en gang blir man vitne til at økt pengebruk er løsningen for å hjelpe de multikulturelle områdene til å fungere som gjennomsnitts boligområder.

BU-leder i Alna, Knut Røli, mener det må settes av midler til å forske på hvorfor valgdeltagelsen er så lav.

-Det er viktig å finne ut årsaken sier han.

Tall fra Groruddalens valgdeltagelse:

Bydel Stovner – 54,6 prosent.

Bydel Alna – 55,0 prosent.

Bydel Grorud – 55,4 prosent.

Bydel Bjerke – 56,3 prosent.

Groruddalen totalt – 55,3 prosent.

Det var ikke mulig å komme inn på www.groruddalen.no i skrivende stund. Artikkelen er å finne i Akers Avis 16.september.