Anders Ørnø Røberg-Larsen skal banke på alle bydelens dører for å dele ut roser og reklamere for Arbeiderpartiet. Han mener at dørbankingen skal mobilisere velgere i Arbeiderpartiets kjerneområder, Groruddalen, Indre Øst og Søndre Nordstrand. Det er www.lokalavisen.no som skriver om dette.

De etnisk norske i Groruddalen er dårligere til å bruke stemmeretten enn snittet i Oslo, innvandrergruppene i dalen er flinkere enn i andre deler av byen.

– Groruddalen er et kjerneområde for Arbeiderpartiet. Men for få av dem som sympatiserer med oss leverer sin stemme. Får vi fire prosent flere til å stemme AP i Groruddalen, så vinner vi valget i Oslo, sier Røberg-Larsen. Han er engasjert av Oslo Arbeiderparti som valgkampsekretær, og har ansvaret for hele valgkampen i byen. Dørbank blir en viktig del av kommunikasjonen ut mot velgerne i partiets kjerneområder, det vil si Groruddalen, Indre Øst og Søndre Nordstrand.

Røberg-Larsen er frustrert over debatten om Groruddalen som peker på alt som er galt. Han må forsvare Groruddalen fra negativ omtale utenfra:

Han er lei av stadig å måtte forsvare Groruddalen mot sverting utenfra. Han tror beboere flest ser det samme som han. At det skjer uendelig mye positivt hver dag i alle bydelene. Men befolkningen tror alle andre i Oslo ser på dem som problemer.

Røberg-Larsen håper valgkampen blir en anledning til å øke selvbildet til alle deler av Groruddalen. Og han håper på mange gode samtaler når han kommer med rosevognen sin.

For de som har fulgt med på debatten er det åpenbart at de negative kommenterene om Groruddalen gjerne kommer fra Groruddøler selv. Etter denne våren kan det vel nesten sies at det er en myte at de negative kommentarene om Groruddalen kommer utenfra. http://www.aftenposten.no/nyheter/oslo/article4093537.ece

Det er nok litt leit for Røberg-Larsen at www.lokalavisen.no slår stort opp de omfattende problemene som ungdommer skaper for T-banens linje 5.  Den saken føyer seg inn i vårens rekke av bilbranner, ruteknusing og gjengoppgjør.

http://www.lokalavisen.no/nyheter/ungdom-herjer-pa-t-banen-1.6250643

http://www.document.no/2011/05/flere-biler-i-lys-lue-i-groruddalen/

http://www.document.no/2011/04/bilbranner-pa-haugenstua-i-groruddalen/

http://www.document.no/2011/05/en-voldelig-kveld-pa-vestli/

http://www.document.no/2011/04/gjengoppgj%c3%b8r-ogsa-pa-furuset/

http://www.document.no/2011/04/ruteknusing-pa-gran-skole-pa-furuset/

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂