En gjennomsnittlig bilist i Groruddalen bruker nesten 50 prosent mer penger på bom enn en bilist på vestkanten.

Er du bilist og bor i bydel Alna i Groruddalen, betaler du i snitt 536 kroner måneden i bompenger. Men hvis du er så heldig å bo på vestkanten, for eksempel i Vestre Aker, slipper du unna med 360 kroner, skriver Dagsavisen.

Tall fra det største bompengeinnkrevingsselskapet i Oslo, Fremtind Service, viser at de som betaler mest, tilhører Alna, Bjerke, Østensjø og Stovner. De som betaler minst, bor i Vestre Aker eller på Ullern, St. Hanshaugen og Frogner.

– Tidligere antok vi at det var forskjellen i utbredelse av elbiler i øst og vest som utgjorde forskjellen. Men nå ser vi at også for dem som har elbil, er det en klar forskjell. På østkanten kommer man ut med høyere bompengebetaling enn i vest, sier Fremtind Service-direktør Svein Skovly.

Morten Edvardsen, bystyrerepresentant for Senterpartiet i Oslo, mener plasseringen av bompengestasjonene er feil.

– De som har dårligst råd, betaler mest. Bomsnittene burde vært plassert sånn at bompengene ble hentet inn mer sosialt rettferdig, sier Edvardsen.

Oslo-folk betaler mest i hele landet i bompenger, og bilister i Oslo med elbil har i gjennomsnitt 62 prosent flere bompasseringer enn fossil-bilistene.

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.