En eksplosjon har skjedd i et boligområde i den lille byen Strängnäs, noen mil vest for Stockholm, tidlig tirsdag morgen. Dette melder SVT.

Alarmen om en eksplosjon kom like etter klokka fire natt til tirsdag. Et større område er sperret av, og flere politienheter og nødetatene jobber på stedet. Nasjonalt bombevern er aktivert i saken, og beboere fra flere trappeoppganger er evakuert. Så langt er det ikke meldt om noen personskader etter eksplosjonen.

“Politiet er på stedet etter en type detonasjon i Strängnäs, delvis evakuering pågår. Det viktige akkurat nå er å følge redningspersonell. Ambulanse er på stedet”, sier politiets talsperson Angelica Forsberg.

Det har vært flere eksplosjoner i Stockholm den siste tida. Flere av disse bombene er trolig knyttet til gjengkonflikten rundt det såkalte Foxtrot-nettverket. Det er fortsatt for tidlig å si om dagens hendelse er gjengrelatert, ifølge politiet.

“Det er ingenting vi kan kommentere på dette stadiet, men heller ikke noe vi utelukker”, uttaler Angelica Forsberg.

Flere av adressene som har vært rammet av angrep i Stockhomsregionen så langt i 2024 er knyttet til personer, eller pårørende til personer, som er involvert i gjengkonflikter.

Fire bombeangrep i løpet av ei uke er rettet mot Foxtrot-nettverket, ifølge opplysninger til SVT. Felles for flere av dem er også at de mistenkte målene er varetektsfengslet, mistenkt for tidligere lovbrudd, mens det er pårørende på adressene som er berørt.

Politiet jobber nå med et nasjonalt situasjonsbilde, sier Johan Andersson, operasjonsleder for det nasjonale arbeidet mot vold.

SVTs reporter frykter at de siste angrepene kan bety starten på en ny voldsbølge i Sverige.

Volden øker i svenske fengsler: «Vi mister kontrollen»

Fem medlemmer av svensk kriminell gjeng pågrepet i Oslo

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.