I multikulturelle Södertälje i Sverige er to menn og to kvinner pågrepet etter en serie med bilbranner. Dette melder SVT.

Totalt fem påsatte branner mot bilforhandlere rammet Södertälje mellom 5. og 14. april. Politiet undersøker om det er noen sammenheng mellom disse angrepene.

«Det er en del av etterforskningen når så mange lignende hendelser rammer en bestemt bransje på kort tid», sier Daniel Wikdahl, politiets pressetalsmann, til SVT.

Den første brannen fant sted fredag 5. april, og dagen etter var det ytterligere to branner.

En mann på 25 år er varetektsfengslet mistenkt for grov mordbrann for de tre brannene, sammen med ei kvinne på 35 år som er mistenkt for en av brannene.

Den 8. april var det nok en påsatt brann, der ei kvinne og en mann er varetektsfengslet mistenkt for grov mordbrann. «De er begge født på slutten av 80-tallet», sier aktor Anna Hankkio.

Totalt sitter nå fire personer varetektsfengslet for påsatte branner hos bilforhandlerne i Södertälje, to menn og to kvinner.

Nok en brann fant sted søndag 14. april, og politiet har ennå ikke pågrepet noen for denne.

Foreløpig ønsker ikke politiet å si så mye om etterforskningsarbeidet.

«Men det er gjennomført tekniske undersøkelser på åstedene, og etter dette er det mye innsamlet materiale som skal analyseres», kommenterer Daniel Wikdahl, pressetalsmann hos politiet.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.