En eksplosjon rammet en butikk i Helsingborg rundt klokka 01.30 natt til mandag. Ingen mennesker ble fysisk skadet. «Inngangen er praktisk talt sprengt», sier vaktleder Jerker Olsson fra politiet til SVT.

Bombevernet og krimteknikere var på stedet i løpet av natta for å sikre spor. Mandag morgen var det fortsatt ingen mistenkte til detonasjonen, men flere vitner og butikkeieren er avhørt av politiet. Sperringene rundt butikken er blitt opphevet.

Helsingborg er Skånes nest største by. Kommunen er blitt rammet av flere voldshandlinger så langt i år, blant annet eksplosjoner ved bolighus.

Søndag ettermiddag var det også skyting i området Västra Berga i Helsingborg, der flere leiligheter ble truffet av kuler. Politiet etterforsker denne hendelsen som drapsforsøk. Et politihelikopter, flere politipatruljer og kriminalteknikere søkte på stedet på søndag. Ei kvinne som ønsker å være anonym ble vitne til skytingen da hun skulle ut med barnevognen sin. Hun sier til SVTs reporter at det smalt tre ganger. «Da jeg så snudde meg så jeg tre mørkkledde forsvinne på elektriske sparkesykler», sier hun.

Kan eksplosjonen natt til mandag kobles til andre hendelser, for eksempel skytingen i samme by noen timer tidligere?

«Det er selvsagt noe man ser på når noe skjedde så nært, både tidsmessig og geografisk», sier Sara Andersson ved politiets kommandosentral.

Stor eksplosjon i Helsing­borg: Omfattende skader

Vold i Sverige: Det finnes ingen steder å slippe unna

Svenske imamer. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.