Svensk politi og ambulanse har rykket ut til et åsted. Foto: Henrik Montgomery/TT / NTB

Fredag kveld rystes Sverige av nok en eksplosjon. Denne gangen smalt det i det såkalte risikoområdet Dahlhem i Helsingborg.

Det er Expressen som fredag kveld melder om den kraftige eksplosjonen som skal ha funnet sted i et boligstrøk i Helsingborg.

Polisen har fått larm om en kraftig detonation vid ett flerfamiljshus i Dalhem i Helsingborg, beretter avisen.

”Omfattande skador har konstaterats på fasad och entré till ett flerfamiljshus. Efter vad som nu är känt är ingen person skadad”, skriver polisen.

Avisen går mer i detalj om hendelsen:

Larmen började komma in vid 18.18 på fredagskvällen. Flera personer hade då hört ”en hög smäll” från området Dalhem i Helsingborg.

Polis, räddningstjänst och ambulans skickades direkt till platsen. Där kunde man konstatera att en kraftig sprängning utförts.

– På plats kan vi lokalisera det till ett flerfamiljshus där det är omfattande skador på fasad och entré. Vad vi just nu känner till är ingen person fysiskt skadad, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson polisregion Syd.

Platsen är avspärrad och händelsen utreds nu som allmänfarlig ödeläggelse.

Dalhem i Helsingborg står på det svenske politiets lister over farlige områder, og er kategorisert som risikoområde. Det vil si et område preget av høy innvandring, sosiale problemer, gjenger, klaner, utenforskap og som regel høy kriminalitet.

Det finnes en kategori som regnes som enda farligere, nemlig de såkalte utsatte områdene.

Disse områdene, både risikoområde og utsatt område, går ofte igjen i mediene i forbindelse med nettopp den type skyting og eksplosjoner Sverige i senere tid så hyppig har vært rammet av. Se sak under.

Les også: 

Elleve dager i Stockholm: Fem skyteepisoder, seks eksplosjoner – og tre døde

Bestill fra Document forlag:

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.