Politi under utrykning i bydelen Rosengård i Malmø. Foto: Stig-Åke Jönsson / NTB

Sist fredag gikk det av en kraftig bombe i innvandrerbydelen Rosengård i Malmö. Hendelsen ble fanget på et overvåkningskamera, og nå er filmen lagt ut.

Det er ikke uvanlig med verken skyting eller bombeeksplosjoner i store, svenske byer. Mange sammenligner forholdene med krigstilstander, i det som i utgangspunktet skal være en fredelig tid i et fredelig, skandinavisk land.

Det er særlig i såkalte utsatte områder (høy innvandring og høy kriminalitet) at de mange voldshendelsene finner sted, som i dette tilfellet i den «svenske innvandringshovedstaden» Malmö.

Dette er by med en svært sammensatt befolkning, det snakkes 150 ulike språk i denne byen som preges av utenforskap, gjenger, klaner og høy kriminalitet.

Fria Tider omtaler saken:

En övervakningskamera fångade ett bombdåd i Rosengård i Malmö på fredagskvällen – och nu har filmen lagts upp på Youtube, skriver Fria Tider.

Link til filmen lenger ned i saken her.

Det var klockan 22:12 i fredags som polisen larmades om en explosion vid ett flerfamiljshus på Thomsons väg i Rosengård.

Bomben orsakade stora materiella skador på fastigheten, men det blev inte aktuellt att evakuera några boende. Ingen person skadades, men om någon befunnit sig på platsen när bomben sprängdes hade risken för allvarliga personskador varit «mycket stor», enligt polisen.

Filmen viser detaljert hva som skjer, og man ser hvordan et inngangsparti på et sekund blir forvandlet til en rykende ruin:

På klippet från händelsen på Youtube ses hur en maskerad man placerar bomben i porten till flerfamiljshuset. Han tänder sedan på och springer från platsen. Därefter sker den kraftiga explosionen.

Utredningsarbetet fortgår men i nuläget finns det ingen misstänkt.

Det er per nå uklart hvordan denne filmen overhodet havnet på Youtube:

Det är oklart vem som har laddat upp filmen på Youtube. Polisen uppger att man föredragit att den inte hade spridits på nätet.

– Samtidigt kan vi inte se att det skulle skadat utredningen, säger polisens presstalesperson Nils Norling till Kvällsposten.

Filmen som viser bomben bli plassert, og så at den detonerer:

 

Les også:

Hus i Skåne omgjort til lokalt IS-hovedkvarter: Politikere mener det «ikke er bra»

Bestill fra Document forlag i dag:

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.