Svensk politi under uttrykning- Foto:Jeppe Gustafsson/TT Nyhetsbyrån/ NTB

Nok en helg er over, og igjen kan Sverige telle opp ofre for skyting og annen grov kriminalitet. Denne gangen var fasit blant annet et drap i innvandrerbydelen Rinkeby i Stockholm.

Volden i Sverige fortsetter med uforminsket styrke og brutalitet. Sent lørdag kveld ble en mann skutt i «det utsatte området» Rinkeby, en svært innvandrertett bydel i Stockholm. Mannen døde av skadene.

Fria Tider rapporterer:

En svårt skadad man i 20-årsåldern hittades skjuten i ett trapphus i Rinkeby i nordvästra Stockholm på lördagskvällen. Han avled senare av sina skador, och polisen utreder nu händelsen som mord.

Store styrker rykket ut til åstedet:

Polisen fick larm om skottlossningen klockan 22.17. Flera patruller och en ambulans skickades till flerfamiljshuset i Rinkeby.

Politiet leter etter en eller flere gjerningspersoner:

Ingen är i nuläget gripen för brottet. Ett antal personer har medtagits för förhör, men de är enligt polisen inte misstänkta för brott i nuläget.

Under natten har polisen på olika sätt samlat in information om händelsen genom bland annat förhör, dörrknackning, inhämtning av övervakningsfilm samt teknisk undersökning.

Avspärrningarna vid brottsplatsen är nu hävda, men utredningsarbetet fortsätter.

Rinkeby er for øvrig den svenske bydelen Sylvi Listhaug (Frp) besøkte under den norske valgkampen i 2017, for selv å se hva ukontrollert innvandring kan gjøre med skandinaviske lokalsamfunn. Dette ble hun grundig fordømt for i norske medier.

Document oppsummerte situasjonen i Rinekeby senhøstes 2017, også Listhaugs besøk, og refererte da en svensk statsadvokat som kalte bydelen en «krigssone»:

Tilstanden i Stockholms-forstaden Rinkeby er så alvorlig at det kan sammenlignes med en krigssone. Det sier Lise Tamm, chefsåklagare ved Internationella åklagarkammaren i Stockholm, till Sveriges Radio.

Hun sammenligner også med terrororganisasjonen Farc-geriljaen i Colombia, og sier man må lære av hvordan colombianske myndigheter bekjemper den, skrev Document blant annet.

Få vil hevde at forholdene har bedret seg siden den gang, det meldes stadig om alvorlig kriminalitet fra området, som denne saken fra sist sommer:

Nytt drap i Rinkeby i Stockholm

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.