Politi og ambulanse har rykket ut til Fittja utenfor Stockholm. Foto: Henrik Montgomery/TT / NTB

Tre personer er tatt til sykehus med skader etter en skyteepisode i det såkalte utsatte området Fittja sør i Stockholm. Ingen er pågrepet, skriver Aftonbladet.

Politiet fikk melding om hendelsen like før klokka 18 fredag kveld, skriver avisa. Skadeomfanget er uklart for de tre som ble skutt. De ble funnet utendørs.

NTB melder om saken.

– De er truffet av et for meg ukjent antall skudd, sier polititalsperson Ola Österling til avisa.

Politiet jakter på mistenkte gjerningspersoner med blant annet helikopter og gjennomgår opptak fra overvåkingskameraer. Aftonbladet får opplyst at flere gjerningsmenn forlot åstedet på scooter.

Det skal ha foregått temmelig omfattende skyting. Avisa skriver videre at det er funnet rundt ti tomme hylser på stedet. Vitner sier at skytingen fant sted utenfor en restaurant.

– Jeg trodde det var fyrverkeri, men så så jeg mennesker som løp i ulike retninger. Det var sikkert ti-tolv skudd, sier et vitne til Aftonbladet.

Saken etterforskes som drapsforsøk.

Saken fant sted i Fittja, som ligger i Botkyrka kommune utenfor Stockholm. Dette regnes som et svært belastet og såkalt utsatt område, med høy andel innvandrere og mye kriminalitet. Allerede i 2017 omtalte Document Fittja som Helvetes forgård,  og skrev blant annet dette om området i forbindelse med stygge voldtektssaker:

Det kriminelle bakteppet, frykten for represalier, den klanderverdige tausheten, det manglende samarbeidet med myndighetene, løgnene og de skiftende forklaringene, den klanmessige innbyrdes beskyttelsen, klankulturen hvor det er større skam å innrømme sex enn å være vaneforbryter – Fittja fremstår i det hele tatt som en helvetes forgård.

Og ingen av de innblandede er ekte svensker. De innblandede er fra Tyrkia, Balkan, Somalia og andre brutale kulturer som har levert brutale mennesker til de skandinaviske landene, og omgjort hele lokalsamfunn til mafiaterritorier hvor det knapt skjer ting som får mennesker til å løfte blikket. På et vis lever man som dyr: Rovet og frykten er livets dominerende dimensjoner. Hånen gir livet litt krydder idet man harselerer over folk som demonstrerer mot det inntrufne og dets etterspill.

Ansvaret svenske myndigheter har for å ha fylt fraflyttede forsteder med kriminelle lykkejegere fra andre land, er kolossalt. At de har utropt den multikriminelle kulturen til svensk god som noen, er nesten ikke til å tro.

Denne helgen ble de nærmest krigsliknede tilstandene i Sverige innledet allerede tidlig fredag kveld, som Document omtalte i denne saken:

Stor eksplosjon i Helsingborg: Omfattende skader

Bestill fra Document forlag:

Hvis du bare skal kjøpe én bok på nyåret, så la det bli «Mesteren og Margarita».

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.