Såkalte storbyproblemer rammer kommuner over hele Sverige, ikke bare de største byene. Landskrona i Skåne er en relativt liten by med drøyt 30.000 innbyggere. Natt til mandag ble en restaurant i Landskrona rystet av en kraftig eksplosjon.

Ingen mennesker skal ha blitt fysisk skadet i hendelsen, men det kunne ha gått langt verre. «Det var flaks at det var stengt og at ingen gikk forbi på det tidspunktet», sier Peter Martin, vaktleder i politiet.

Detonasjonen vekket folk flere kvartaler unna. «Det var nok ikke et uhell. Det er helt klart at det er lovbrudd», kommenterer Peter Martin fra Skånepolitiet.

Restauranten ligger i et boligområde. Det finnes leiligheter både på toppen av restauranten og ved siden av den. Ingen boliger har imidlertid måttet evakueres.

Restaurantens fasade, inngangsdør, deler av uteserveringen, skodder og vindusruter er skadet, samt kjellervinduer i bygningen ved siden av. Det skal også være store skader inne i restauranten, sier en person på stedet til SVT. Politiet har satt opp sperringer og kriminalteknikere jobber på åstedet.

Om hendelsen kan knyttes til annen kriminalitet, vet politiet ennå ikke. En mann i 20-årene ble derimot skutt og drept noen uker tidligere utenfor en butikk i samme gate, like ved restauranten.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.