Den lille byen Kävlinge i det sørlige Sverige, mellom Lund og Landskrona, er blitt rammet av storstilt vandalisme mot trær. Dette melder SVT.

Rundt 70 nyplantede trær er hugget eller saget ned i Kävlinge. Avisen Sydsvenskan var de første til å rapportere om saken.

Nylig ble det plantet nye trær i Almelund-området som en del av et større byggeprosjekt i et nytt boligområde. Nå er mange av disse trærne altså blitt ødelagt.

Kommunestyrets leder i Kävlinge, Annsofie Thuresson (M), sier at ugjerningen skjedde natt mellom torsdag og fredag, og at hendelsen nå er meldt til politiet.

«Jeg synes det er utrolig vanskelig å forstå hvorfor folk skulle gjøre dette», kommenterer Thuresson.

Dette er det andre store angrepet mot trær i Skåne i løpet av få uker. I desember 2023 ble 156 nye trær til en verdi av flere millioner svenske kroner systematisk ødelagt i universitetsbyen Lund i løpet av julefeiringen. Vektere måtte etter dette passe på nyplantede trær i kommunen.

Lund: Vektere må passe på trær etter vandalisme for millioner av kroner

«Jeg satt sist torsdag og snakket med en av våre entreprenører og sa ‘Så hyggelig at vi ble spart for dette’ og dagen etter oppdager vi det», sier Annsofie Thuresson.

Kommunen skal i neste uke møte med entreprenøren for boligområdet for å gjennomgå skadene, men trærne må skiftes ut. Hva kostnaden blir for dette er fortsatt uklart.

«Jeg vet ikke hvem som med vilje ville kutte ned 70 trær i et område. For meg er det utenkelig».

Om hendelsene i Kävlinge og Lund har noen tilknytning til hverandre er ikke kjent. Politiet kan foreløpig ikke kommentere noen sammenheng.

Kjøp «Klanen» her!

Kjøp Johan Westerholms bok fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.