Politiet fikk i natt klokken 01.55 melding om en brann i to store trær ved Stavanger domkirke. Det er bare et par uker siden det brant i de to samme trærne. Foto: Politiet / NTB Scanpix

Natt til onsdag brant det for andre gang på to uker i to store trær ved Stavanger domkirke. Nå vil politiet ha tips fra folk som kan ha sett noe.

– Vi antar at brannen er påsatt, og derfor er vi svært interessert i tips, sier politifaglig etterforskningsleder Joar Halvorsen ved Felles straffesaksinntak i Sørvest politidistrikt i en pressemelding.

Politiet har gjort avhør på stedet i natt, samt søkt med hund i området, men foreløpig har de ingen mistenkte eller siktede i saken.

Etter at meldingen om brannen tikket inn ved 2-tiden natt til onsdag var politiet og brannvesenet kjapt på plass, og brannen ble slukket før den fikk gjort store skader.

– Politiet ønsker tips hvis noen har sett noe som kan være interessant for oss mellom klokken 1.30 og 2 natt til i dag. Tips kan meldes til politiet på 02800, sier Halvorsen.

Byggeleder Bengt Franzen, som har ansvar for rehabiliteringsarbeidet som i disse dager pågår i domkirken, sier til NRK at de i løpet av neste uke vil sette opp et gjerde rundt kirken, slik at folk ikke kan komme inn på området. Det vil også bli satt opp videoovervåking.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.