Lund kommune i Skåne vil sette inn vektere etter at 156 trær med en anslått verdi på rundt 3 millioner svenske kroner ble felt i den nye Kunnskapsparken. Dette melder SVT.

Bygartner Karl-Oscar Seth fikk en tøff start etter juleferien. Forferdet kunne han med egne øyne se ødeleggelsene i Kunnskapsparken i universitetsbyen Lund på onsdag.

Deprimerende. Det var hans første ord da han med egne øyne fikk se de store skadene.

«Man blir overrasket, og man blir trist, og det føles så utrolig meningsløst», sier Seth til SVT. «Det er helt sprøtt hvor mye de har klart. Det er så metodisk gjort», kommenterer han til avisen Sydsvenskan. «Dette er verre enn jeg trodde».

Lange rekker med trær er hogget høyt oppe på stammene. De som har klart seg er de som står inne i en innhegning av noe slag. I løpet av onsdagen telte folk hvor mange trær som er skadet og kom frem til 156 stykker. Hvert tre er verdsatt til omkring 20.000 svenske kroner, så skadene utgjør trolig et millionbeløp.

Det er opprettet en politianmeldelse, og forsikringsselskap er blitt kontaktet. Kommunen planlegger allerede økt overvåking.

«Vi skal styrke overvåkingen med vektere som patruljerer alle nyplantinger», kommenterer Seth, og konstaterer at det er ganske mange av disse i Lund.

Bygartner Karl-Oscar Seth har mottatt en rekke telefoner fra folk som har tatt kontakt og uttrykt sin skuffelse over det som har hendt.

«Man merker det utrolige engasjementet det er for parkene og det grønne i byen». Han tror at mange nå vil ha øyne og ører åpne.

Mange beboere gikk onsdag gjennom Kunnskapsparken. En av dem var Lena Gehrisch, som bor i nærheten.

«Jeg elsker disse nye parkene som er bygget i Lund. De gir sjelefred, men nå er det akkurat som om noen har stukket deg med en kniv», uttaler hun til SVT.

Henrik Johansson er enig.

«Jeg synes det ser forferdelig ut. Jeg pleier å sykle her hver dag», sier han.

Togstasjonen i Lund brenner

Lund: To menn dømt for grovt overfall på familiefar ved badehus

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.