I Skåne i det sørlige Sverige finnes det åpenbart noen som ikke liker trær. Nå har vandaler i regionen nemlig hugget ned nyplantede trær for tredje gang på få måneder. Dette melder SVT og avisen Sydsvenskan.

Søndag morgen ble politiet varslet om at en rekke nyplantede trær skal ha blitt hugget ned i den nye bydelen Almelund i Kävlinge. Disse trærne ble plantet etter tidligere hærverk i februar, da rundt 70 nye trær ble ødelagt.

«For å være ærlig blir jeg skikkelig forbannet, det er utrolig unødvendig og jeg blir veldig skuffet når jeg ser det», uttaler Annsofie Thuresson (M), leder av kommunestyret i Kävlinge.

Hun forteller at hun kjørte dit for å se hva som hadde skjedd med egne øyne. «Alle trærne jeg så var vandalisert. Det er trær som er saget ned og ødelagt på akkurat samme måte som forrige gang», sier Thuresson.

Sørvest-Skåne har vært rammet av gjentatte tilfeller av lignende hærverk på trær de siste månedene. I Lund ble trær for minst én million svenske kroner hugget ned like før nyttår.

Sverige: Storstilt vandalisme mot trær i nok en kommune i Skåne

Lund: Vektere må passe på trær etter vandalisme for millioner av kroner

Ifølge politiets pressetalsmann Filip Annas vil det bli undersøkt om det kan være en sammenheng mellom hendelsene.

«Det er ikke usannsynlig at det er en sammenheng, siden det skjedde i samme kommune eller i en nabokommune», uttaler Annas.

SVT skriver at politiet har vært på stedet for å dokumentere skadene, og det vil bli opprettet en anmeldelse for hærverk.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.