Én person er pågrepet mistenkt for drapsforsøk og åtte personer er skadet, tre av dem alvorlig, etter flere opptøyer i svenske byen Lund mandag. Mellom 50 og 60 mennesker var involvert i slagsmål rundt i byen, blant annet på Universitetssykehuset. Årsaken til krangelen skal være en konflikt mellom to familier.

Krangelen i Lund varte store deler av mandagen. Politiet ble varslet om det første opprøret like etter klokken ti om morgenen. En skadet person ble deretter funnet i et boligområde i utkanten av byen og måtte kjøres til sykehus med ambulanse.

Senere på dagen brøt det ut et nytt, stort opptøyer på jernbanestasjonen i Lund sentrum. Vitner sier til Expressen at fire eller fem biler stoppet utenfor en restaurant, og at et titalls mennesker deretter stormet inn i restauranten, dro en mann ut og slo ham hardt.

En anställd på en servering berättar hur 4-5 bilar stannade utanför och att flera män därefter gick in på den aktuella restaurangen.

– Sedan drog de ut en man på uteserveringen och började slå. Vi var flera som såg hur han blödde från huvudet.

Deler av restaurantens utendørsrestaurant ble ødelagt og to personer ble kjørt til sykehus for behandling. Et øyeblikk senere brøt det ut et nye opptøyer utenfor Universitetssykehuset i Lund, der de skadde ble tatt. Ifølge politiets estimater var 50 til 60 personer involvert og ytterligere fire personer ble skadet.

To rivaliserende familiegrupper er knyttet til alle tre slåsskampene. Begge familiene er inkludert i det svenske politiets såkalte klanregister.

Det var først rundt klokken 15.00 at situasjonen var under kontroll og politiets sperringer ble fjernet, men et titalls patruljer var fortsatt igjen på sykehuset. Politiet voktet også avdelinger inne på sykehuset for å forhindre flere konflikter mellom de skadde og deres familiemedlemmer.

Ninette Shofer jobber på naborestauranten og forteller at restaurantene i området er nesten tomme. Mange våger rett og slett ikke å gå ut på byen i  universitetsbyen nord for Malmö.

I løpet av kvelden ble det avhørt et stort antall mennesker, og politiet har samlet og begynt å gå gjennom deler av bevisene. Ifølge politiets nettsted er en person pågrepet. Hendelsen på jernbanestasjonen er klassifisert som drapsforsøk. De andre konfrontasjonene er for tiden klassifisert som grov overgrep. Politiet vil i nær fremtid ha økt tilstedeværelse i Lund.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.