Utviklingen i Sverige med koranbrenninger og økt terrortrusselnivå fra jihadister skaper bekymring for mer islamofobi. Dette rapporterer statskanalen SVT.

Halimo Nuur, bosatt i den meget islamiserte bydelen Rosengård i Malmö, er bekymret for at hun skal bli mistenkt for å være terrorist.

“Folk føler seg ikke trygge i hverdagen”, kommenterer Nuur, som er engasjert i foreningslivet i Rosengård og valgt inn i teknisk utvalg for Vänsterpartiet i Malmö by.

Hun opplever at islamofobien øker i Sverige. Selv føler hun seg mer sårbar. “Jeg er et symbol på ei muslimsk kvinne, jeg bruker hijab og er svart. Jeg ser nøye etter og passer på at jeg ikke blir forfulgt”.

Trusselnivået i Sverige ble i forrige uke hevet til nest høyeste nivå. Sverige regnes nå som et legitimt mål for terrorangrep fra jihadistiske grupper.

Säpo mener at Sverige kan bli utsatt for terrorhandlinger fra militante muslimer. Dette fordi koranbrenninger har bidratt til å gi et bilde av Sverige som et muslimfiendtlig land.

Halimo Nuur mener at et terrorangrep vil ramme muslimer ekstra hardt.

“Hvis en terrorhandling i Sverige ble utført av en muslim, er jeg sikker på at frykten for muslimer ville øke enda mer. Det er en type dobbeltstraff for muslimer. De er truet av terrorhandlingen og er en del av det svenske samfunnet. Samtidig er de muslimer, og hva skjer etter at terrorhandlingen er over?”

Den svenske statskanalen SVT har tidligere meldt at noen muslimer nå er så redde for påstått islamofobi at de truer med å forlate Sverige.

Koranbrenningene: Muslimer truer med å forlate Sverige

Terrorfrykt i Malmö etter islamske trusler mot Sverige: «Sunn mistenksomhet er viktig nå»

Knivmord og voldtekt i Malmö, beboere vurderer å flytte

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.


Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.