Bønn i moske. Illustrasjonsfoto: Vegard Grøtt / NTB

Som et resultat av koranbrenningene i Sverige, skal en del muslimer ha truet med å flytte fra Sverige. De trives ikke i et land der ytringsfriheten settes foran deres religion.

Koranbrenningene i Sverige har skapt sinne i en rekke muslimske miljøer, både i Sverige og ikke minst i en del muslimske land.

Sveriges betydelige innvandrerbefolkning omfatter per i dag godt over 800 000 muslimer. En del av disse skal ha blitt så opprørt over koranbrenningene at de truer med å forlate landet.

Samnytt melder om denne nokså spesielle «trusselen» Sverige nå er utsatt for:

I kölvattnet av koranbränningarna och den muslimska världens hot mot Sverige finns även ett förakt mot svenska värderingar och yttrandefrihet bland muslimer i Sverige varav vissa hotar med att lämna landet.

Statstelevisionen har varit i Rinkeby och talat med muslimska invandrare. En av dem är Salma som säger sig vara orolig för att ”koranskändningarna”, som SVT uttrycker det, skickar en negativ signal till yngre muslimer.

– Jag tror det är en farlig utveckling när barn vaxer upp och känner att rättssamhället inte skyddar dem.

En annen misfornøyd muslim er Abdalla, som mener at Sveriges omdømme har blitt «svertet» når staten gir tillatelse til koranbrenningene – en vanlig misforståelse blant muslimer når politiet gir tillatelse til offentlige samlinger og ikke koranbrenning spesifikt.

Mange SVT Nyheter snakker med i Rinkeby, sier at Koranen er mer enn bare en bok for muslimer. Flere mener at Koranen er et hellig symbol og at den bør bevares og beskyttes i henhold til islams budskap.

Vurderer å flytte fra landet 

Sinne og fortvilelse preger en del av de muslimer som er blitt intervjuet:

– Det här är mer än bara en bok, det här är mitt liv, säger Mohamed från Pakistan.

Noen føler seg så provosert av svensk ytringsfrihet at de hevder nå vil forlate Sverige:

– Även fast vi är födda i Sverige, vi är svenska medborgare, det kanske är dags att packa. Vi är inte accepterade här, säger Abdillahi Osman.

Det er uklart om none er rede til å gjøre alvor av sine trusler om dette.

Uansett er det ikke alle svensker som vil beklage det dersom et antall sinte muslimer bestemmer seg for å flytte fra landet.

Les også:

Ny koranbrenning i Stockholm mandag, foran Riksdagen

Bestill fra Document:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.