Svensk politi vil ikke lenger tillate koranbrenning på grunn av trusselen mot Sverige. Men å brenne andre såkalt hellige skrifter er helt greit. Volden vinner terreng.

Det är fortsatt okej att bränna andra heliga skrifter, enligt ett internt dokument Dagens Nyheter tagit del av.

Expressen skriver for noen dager siden noe som vi ble gjort oppmerksom på i dag,

Enligt myndigheten grundar sig beslutet på att man inte kan garantera säkerheten på platsen.

– Vi har naturligtvis haft en dialog med Säpo innan vi fattade det här beslutet, säger Ola Österling, pressekreterare vid Stockholmspolisen, till SVT.

Dette kjenner vi igjen fra vårt eget land, noe som f.eks. Anine Kierulf reagerte kraftig på i NRK Debatten, hvor hun konkluderte med at dette betyr at koranbrenning er forbudt for alltid, fordi trusselen alltid vil eksistere.

Dagens nyheter sier det rett ut.

Polisen har börjat förbjuda koranbränningar av säkerhetsskäl. Andra religiösa böcker än koranen omfattas inte av förbudet, framgår av ett internt dokument som DN tagit del av.

Dette følger jo bare woke-hysteriet, hvor loven differensieres ut fra din identitet. Nordmenn og svensker havner alltid på bunnen, og mange av oss er i ferd med å gå lei. Likhet for loven er nå rasistisk og islamofobisk, transfobisk, et eller annet woke-fobisk.

 Ansökan kom från Chris Makoundoul, ordförande i kulturföreningen Apallarkerna, och i ansökan stod att tändstickor, en grill och en bok skulle användas vid en allmän sammankomst i närheten av Turkiets ambassad.

Hvilken bok skal dere brenne? Dette var spørsmålet fra svensk politi.

Varpå kulturföreningen svarade ”Det är Koranen, varför spelar det någon roll?”

Ja, hvorfor spiller dét noen rolle? Vi vet svaret: Islam har voldskapital og villige soldater. Så har man situasjonen med Erdogan og svensk medlemskap i Nato.

Demonstrationsfriheten har ett starkt skydd i grundlagen och det ska mycket till för att polisen ska kunna neka en allmän sammankomst. Men Polismyndigheten tog alltså fram speciella riktlinjer för att kunna förbjuda koranbränningar. För att kunna göra det ska polisen göra en ”extensiv” tolkning av ordningslagen, står det i dokumentet, då just koranbränningar bedöms öka attentatshotet mot Sverige och svenska intressen.

Her slikker man skoene til terrorister. Det er ikke mulig å tolke dette på noen annen måte. Vold stanser ytringsfrihet, og alle er fornøyde.

Henrik Wenander, professor i offentlig rätt vid Lunds universitet, säger att han aldrig tidigare sett en liknande argumentation från polisen. Enligt ordningslagen får polisen enbart neka tillstånd om det är nödvändigt med hänsyn till ordningen eller säkerheten vid själva sammankomsten.

– Här var det ett bredare resonemang och det är ovanligt. Lagen medger inte de här abstrakta riskerna utan det ska vara på platsen eller i dess omedelbara omgivning, säger Henrik Wenander.

Du kan se diskusjonen om norske holdninger til det samme i klippet nedenfor. Personlig brenner jeg ikke bøker, men det er en selvsagt rett man har så lenge det eksisterer noe som heter ytringsfrihet.

Men ytringsfrihet er jo nå så gammeldags. Ytringsfrihet har heller aldri vært spesielt populært.

Underkastelse er målet de fleste strekker seg mot.

Kjøp bøker fra Document Forlag!

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.