5. juni vedtok bystyret i Malmö å investere 9,5 millioner svenske kroner fram til 2027 i det de kaller en handlingsplan mot «islamofobi» og «antimuslimsk rasisme». Dette melder Samnytt.

Samtidig som det har vært en eksplosjon av jødehat blant innvandrere og venstreekstremister i Sverige, tvinges skattebetalerne i Malmö til å bruke millioner av kroner på dette nye prosjektet mot islamofobi.

Malmö by, som har utarbeidet handlingsplanen, hevder at «islamofobi og antimuslimsk rasisme fører til diskriminering på områder som arbeidsmarkedet, boligmarkedet og i kontakt med myndigheter», og for å bekjempe dette krever planen at muslimer skal gjøres mer synlige og «ses på som en ressurs».

Forsøkene på å torturere hunder fortsetter i Malmö

Malmö: Julefeiring med gløgg og maskinpistoler

Sverigedemokraterna (SD) var det eneste partiet som gikk imot vedtaket. SD i Malmö mener at arbeidet mot rasisme er viktig, men sier samtidig at det ikke er behov for ulike handlingsplaner for spesifikke grupper, og at det er tilstrekkelig med en overordnet plan.

Hvit flukt fra Malmö akselererer

Svensk gutt utsatt for fornedringsran av «tre unge karer»

Sverigedemokraterna ønsker å se en handlingsplan mot alle former for rasisme, kommenterer Magnus Olsson (SD).

«I dagens samfunn blir rasisme mot svensker, som ydmykelsesforbrytelser, stadig mer vanlig og mer alvorlig, og når det gjelder antisemittiske forbrytelser må det i rettferdighetens navn understrekes at det er nettopp den muslimske gruppen som for det meste står bak disse», påpeker Olsson, og fortsetter: «Gruppen afrosvensker og LHBTQI-personer er også sterkt utsatt, så i lys av alt dette anser vi det som støtende at Malmö by bruker millioner av skattekroner på arbeid mot rasisme som kun fremstiller muslimer som ofrene».

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.