Svensk politi holder vakt utenfor moske etter en hendelse. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB

Malmös kulturutvalg har bestemt at det skal kunne gis såkalt prosjektstøtte til religiøse aktiviteter. I Malmö handler dette i praksis om kun én religion. Bare Sverigedemokraterna sier nei.

Det er ikke bare i Norge at fellesskapets penger får ben å gå på i forbindelse med ulike «tiltak» knyttet til innvandring og integrering.

Stadig oftere knyttes det koblinger opp mot religion, da dette er et viktig tema for store grupper av dem som skal integreres.

I Malmö er det bestemt at offentlige midler som egentlig var tiltenkt kulturformål, nå skal kunne gis til religiøse aktiviteter.

Det vil i denne svært innvandrertette byen i praksis si aktiviteter knyttet til muslimsk virksomhet, hvilket kan være så mangt.

Islamske aktiviteter blir dermed ansett som en form for kulturformål som fortjener offentlig støtte.

Fria Tider skriver om saken, og innleder med å betegne det som at «en ny bidragskran er åpnet for muslimer».

Den nye prosjektstøtten er en del av byens arbeid med kultur og kunst knyttet til et antirasistisk utviklingsarbeid med fokus på islamofobi og «anti-svart» og «anti-muslimsk» rasisme, sies det. Mange sympati- og stønadsutløsende begreper samlet på ett brett.

Det innvandringskritiske partiet Sverigedemokraterna er oppgitt over saken, da partiet oppfatter det som en ren pengeoverføring til muslimske grupperinger, bare fordi de er muslimske:

– Det er veldig rart at det ikke nevnes et ord om andre religioner. Dette er altså rettet mot muslimske organisasjoner som allerede har krav på andre tilskudd, men som nå har ekstra muligheter for nye penger, sier Michael Hård af Segerstad, SDs gruppeleder i kulturkomiteen, i en uttalelse.

Det er viktig å skille mellom ikke-religiøs virksomhet og religiøs, sier han.

SD-politikeren ser nærmere på hvilke konkrete formål som kommer til å få penger, som for eksempel såkalt leksehjelp til barn:

– Ta leksehjelp som nevnt her. Leksehjelp fra en eksplisitt muslimsk organisasjon – hvilke barn snakker vi om da? Kristne? Jødiske? Neppe, sier han.

Det påpekes at det nettopp var for å inngå skjevfordeling til fordel for muslimer, at slik målrettet støtte tidligere ikke ble gitt til religiøse aktiviteter. Nå skal det altså være fritt frem.

SD forsøkte å stanse det hele, og ba om en ekstra avstemning i Malmö kommune. Men i den avstemningen var SD det eneste partiet som sa nei til endringen av ordningen. Alle de andre, også de borgerlige, stemte ja.

Den nye skattebetalerfinansierte subsidiekranen, som Fria Tider kaller det, vil dermed bli åpnet innen kort tid, til glede for diverse muslimske miljøer i Malmö.

Les også: 

Malmö: Ansatte skal ikke måtte rapportere om ulovlige innvandrere

 

 

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»! Du kan også kjøpe den som e-bok.

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.