Tre politifolk er sendt til sykehus etter voldelige opptøyer i Linköping. Også andre utrykningsetater angripes av mobben. Foto: Stefan Jerrevång/TT / NTB

Det startet i Linköping og flytter seg også til andre byer med såkalte utsatte områder. Unge muslimske menn går amok. Svenske myndigheter høster hva de har sådd.

Voldsomme opptøyer ryster nå en del svenske byer. Det kastetes stein på politi og andre utrykningsenheter. Biler ramponeres og brennes, og raseriet koker.

Det er i all hovedsak unge muslimske menn som står for bråket, noe som blant annet fremgår av filmklipp lagt ut av Document i går.

Document beskrev situasjonen slik:

Politiet ble angrepet, og politibiler er skadet, det er vanskelig å komme seg fram i området med bil, og politiet sier de er på plass med store ressurser i et forsøk på å få kontroll over situasjonen.

Det begynte altså som en slags protest mot at den innvandringskritiske politikeren Rasmus Paludan skulle komme til Linköping og holde en appell, og angivelig brenne en koran.

Dette ble det aldri noe av, selv om medier som VG fortalte at det hadde funnet sted. Det var en ren og skjær feilinformasjon fra VG side, bevisst eller ubevisst. Saken står fortsatt uendret hos VG.

Men for de rasende ungdommene handler ikke dette om Rasmus Paludan, eller om noen annen politiker, for den saks skyld. De kunne knapt brydd seg mindre om en appell her eller der.

Deres agenda er å lage bråk, vise at de er tøffe og «macho», og demonstrere at det er de, og ikke politiet, som nå styrer i de stadig flere «utsatte områdene» i Sverige.

Dette bildet ble klart da man så at til dels store svenske politistyrker rett og slett stakk halen mellom beina og rømte fra opptøyene i Linköping. De valgte å ikke engang prøve å håndtere bråkmakerne.

Det er en temmelig symboltung handling at representantene for svenske myndigheter nærmest «offisielt» overlot  makten over områdene til mobben av rasende innvandrere. – Vær så god, her er det dere som er konger!

Rasmus Paludan hadde planlagt flere slike folkemøter, blant annet i den beryktede, sterkt muslimsk pregede Stockholms-bydelen Rinkeby.

Dette ga mobben det påskuddet den trengte, og fra Sverige meldes det at opptøyene bare brer om seg.

Store mengder av rasende unge menn med bakgrunn fra Midtøsten, Afrika, Afghanistan og flere andre land danner en liten hær av steinkastende, vandaliserende pøbel også i andre byer.

Ikke en gang politisk korrekte svenske mainstream-journalister, som ellers er vant til å snakke ytterst lavmælt om innvandrerbråk, klarer nå å skjule sin forferdelse.

De ser med egne øyne hva de har bidratt til å skape, med sin heiagjeng-journalistikk om massiv muslim-innvandring til Sverige. Expressen skriver:

Våldsamheterna har fortsatt i Örebro på fredagskvällen.

Minst fem poliser har skadats, en privatperson har fått en sten i huvudet – och enligt NA har en polisbuss kapats och eldats upp.

Högerextremisten Rasmus Paludans planerade koranbränning hann aldrig påbörjas, i stället upplöste polisen sammankomsten.

Tidigare under långfredagen utbröt ett våldsamt upplopp i Rinkeby i västra Stockholm och åtta personer greps.

Men de har virkelig ingen grunn til å være overrasket. Med sin usedvanlig slepphendte innvandringspolitikk har svenske myndigheter og medier mer eller mindre bedt om en slik utvikling.

Nå er varen definitivt levert og pakket ut.

Når man importerer titusener på titusener av unge menn fra voldsherjede land og kulturer, og setter dem sammen i gettoliknende områder i de store byene, burde det være umulig å bli forbauset når dette skjer.

For Sverige er det man nå ser, trolig kun en forsmak. Selve samfunnsstrukturen er i fritt fall, og dermed også det som skaper en sivilisasjon.

Dette kan bli fremtiden for Sverige, i by etter by, over hele landet. Mobben overtar, og lovløse tilstander preget av vold, ran, vandalisme og annen kriminalitet blir hverdagen. Slik er det i stor grad i de land mange av disse unge mennene har bakgrunn fra, og denne kulturen tar de med seg overalt.

Politiet har vist hvor maktesløse de er, noe mobben merker seg.

Er det mulig for Norge å unngå en tilsvarende tragedie? Hvilke av våre politikere skal sørge for dét?

Les også: 

Sveriges «utsatte områder»: Bibliotek­ansatt ba ungdoms­gjeng gå, ble mishandlet

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.