Rasmus Paludan med en koran i hånden, på et møte i Stockholmsforstaden Rinkeby. Foto: Henrik Montgomery/TT / NTB

Den islamkritiske politikeren og aktivisten Rasmus Paludan ble tirsdag angrepet av en gruppe menn i forbindelse med en manifestasjon i Luleå.

Rasmus Paludan fortsetter sin turne med islamkritiske møter rundt om i Sverige. Under disse møtene er det ofte kritikk av koranen som står i fokus, og han har ved flere anledninger satt fyr på boken.

Mange mener at dette er unødvendig provoserende adferd, men det er uansett innenfor loven.

Nå var turen kommet til å besøke den nord-svenske byen Luleå, og også der ble han møtt av rasende, muslimske ungdommer. Det hele utartet ganske raskt til bråk og tumulter, ifølge Fria Tider:

Det var i samband med en islamkritisk manifestation i Luleå idag som en grupp unga män började bete sig aggressivt mot Rasmus Paludan.

Bilder från Paludans parti Stram kurs livesändning från manifestationen visar hur tumult utbryter, varefter polisen tillsammans med Paludan springer efter en man som flyr från platsen.

Politiet klarte å pågripe denne mannen.

Bråket fortsatte, og politiet måtte arrestere enda en mann. Det er ikke opplysninger om at Paludan skal ha blitt skadet i  tumultene, noe som skyldes politioppmøtet. Hans meninger er i dag umulig å fremføre i offentlighet i Sverige, uten sterk tilstedeværelse av politi.

Les også: 

Allahu Akbar – Ung mann stjeler Rasmus Paludans Koran

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.