Rasmus Paludan under brenning av Koranen,  i nærheten av den tyrkiske ambassaden i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB

En måling viser at et flertall i Sverige ikke vil ha forbud mot å publisere bilder som krenker, kritiserer eller latterliggjør  religiøse symboler og tekster. Men de vil forby koranbrenning.

Svenskene ønsker ikke en utvikling der det blir ulovlig å offentliggjøre publisere bilder som krenker religiøse symboler eller tekster som kritiserer eller latterliggjør religiøse skrifter eller symboler.

Dette fremgår av en meningsmåling Ipsos har utført for avisa Dagens Nyheter.

NTB melder om saken.

Men denne toleransen omfatter imidlertid ikke retten til å brenne religiøse skrifter, viser det seg. Et flertall av de spurte vil ha et forbud mot brenning av Bibelen, Koranen og andre religiøse bøker i Sverige, viser ny meningsmåling.

Det er primært brenning av Koranen som har vært et tema i den offentlige debatten, da de øvrige religioner i langt mindre grad fremkaller den type  stridigheter og bråk som Koranen gjør verden over.

51 prosent av de spurte støtter et forbud mot brenning av religiøse bøker, mens 34 prosent er motstandere av et slikt forbud, viser en meningsmåling Ipsos har utført for avisa Dagens Nyheter.

Den islamkritiske politikeren Rasmus Paludan har gjentatte ganger forårsaket store protester og utløst opptøyer i Sverige etter å ha holdt markeringer der han setter fyr på Koranen. Det er antatt at det er hans aktiviteter som har fremkalt hele denne debatten i Sverige.

Les også: 

Paludan nektes innreise til Storbritannia for å brenne Koranen

Bestill fra Document forlag:

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

Kjøp flere bøker fra Document, se utvalget!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.