Russlands president Putin i møte med Tsjetjsenias leder Kadyrov. Foto: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Tsjetjsenias leder Ramzan Kadyrov, som er en nær alliert av Russlands president Vladimir Putin, oppfordrer i en video til vold mot land der koranen brennes.

Det var på Telegram torsdag at Kadyrov oppfordret til voldshandlinger mot land «der man tillater at vårt hellige skrift koranen brennes», skriver Berlingske.

Kadyrov er en av Putins mest trofaste støttespillere når det gjelder krigen i Ukraina.

Ifølge den svenske avisa Dagens Nyheter sier han videre i videoen at «når vi er ferdig i Ukraina, er det på tide å dra til land der koranen krenkes».

Det vil av enkelte oppfattes som en nokså tankevekkende uttalelse.

NTB-Ritzau melder om saken.

Han kritiserer også Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan for å være for passiv når det gjelder å reagere på brenning av koranen.

– Hvorfor tier Tyrkia som har verdens tredje største hær, om dette? Valget er over. Erdogan vant. Vi anser ham som vår muslimske president. Hvorfor tier Tyrkia, spør Kadyrov.

Det vil av mange tolkes som en oppfordring fra Kadyrov (og dermed Putin) om at Erdogan skal bruke det pressmiddelet han har, nemlig å stenge Sverige ute fra Nato.

Nettopp koranbrenningene i Sverige har vært brukt som et argument av tyrkerne for å hale ut Sveriges inntreden i Nato.

Document har tidligere omtalt de noe spesielle omstendighetene og spesielle personene involvert i de seneste koranbrenningene i Sverige, se sak under.

Både Danmark og Sverige er møtt med voldsomme reaksjoner i mange muslimske land på grunn av flere tilfeller av brenning av koranen. Blant annet har al-Qaida oppfordret til angrep på de to landene.

Nye tillatelser til koranbrenninger i Sverige: Mer bråk i vente

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.