Opptøyer under en tidligere koranbrenning i Emilstorp i Sverige. Foto: TT Nyhetsbyrån / NTB

En mann i 30-årene som har søkt om å få brenne de to hellige bøkene Bibelen og Toraen utenfor den israelske ambassaden i Stockholm på lørdag, har fått tillatelse fra svensk politi.

Svensk politi tillater en ny brenning av hellige bøker i Stockholm, men denne gangen er det altså ikke Koranen det skal gå ut over.

Han hevder at demonstrasjonen er et svar på koranbrenningen utenfor en moské i den svenske hovedstaden i slutten av juni, og «en symbolsk samling for ytringsfriheten».

NTB-TT melder om saken.

Koranbrenningen i juni utløste raseri i store deler av den muslimske verden og førte blant annet til store demonstrasjoner og stormingen av den svenske ambassaden i Iraks hovedstad Bagdad.

Ikke minst ble dette et sentralt tema i spetakkelet omkring den tyrkiske president Erdogans motvilje mot å slippe Sverige inn i Nato.

Det er uklart hvordan nettopp Erdogan vil stille seg til brenning av andre religiøse bøker enn muslimenes.

Israels ambassadør i Sverige har imidlertid uttrykt sjokk og forferdelse over alle bokbrenninger.

– Dette er helt klart et uttrykk for hat som må stoppes, skrev han på Twitter i begynnelsen av juli

Disse reaksjonene fra den israelske ambassadøren blir neppe mindre om det blir noe av den planlagte brenningen av jødenes hellige bok, Toraen.

Men de store og rasende opptøyer med steinkasting, bilbranner og hærverk man ser ved koranbrenning, vil neppe inntreffe om noen setter fyr på Bibelen og Toraen.

Les også: 

Pakistans stats­minister oppfordrer ​​til lands­omfattende protest mot koran­brenning i Sverige

Sommerlesning! Bestill i dag:

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.