Rasmus Paludan gjennomfører en av sine omstridte aksjoner. Foto: Fredrik Persson/TT / NTB

Enda en domstol i Stockholm har kommet frem til at det burde være lov å brenne Koranen. Dermed går man imot et forbud politiet har prøvd å innføre.

En del svenske myndigheter, ikke minst innen politiet, har forsøkt å få brenning av koranen til å bli forbudt. Men disse forsøkene møter sterk motbør i rettssystemet.

Nå har en domstol i Stockholm kommet frem til samme konklusjon som man nylig gjorde i forvaltningsretten (se sak under).  Begge domstolene har besluttet å overprøve politiets beslutning om å forby koranbrenning i Stockholm.

NTB-TT melder om saken.

Tidligere i år nektet politiet å gi tillatelse til koranbrenning utenfor Tyrkias og Iraks ambassader. Begrunnelsen deres var at koranbrenningen kunne føre til alvorlige trusler mot den nasjonale sikkerheten.

Bakteppet for beslutningen hang blant annet sammen med aktiviteter iverksatt av islamkritikeren og politikeren Rasmus Paludan. Han sto bak koranbrenning utenfor Tyrkias ambassade i Stockholm i januar.

Han lovet senere å gjøre det samme foran den tyrkiske ambassaden i København i Danmark hver dag frem til Tyrkia godkjenner Sveriges Nato-søknad.

Nå er det temmelig klart slått fast i to rettsinstanser at politiet mangler rettslig grunnlag for å forby Paludans aksjoner. Men det gjenstår å se om politiet i praksis vil rette seg etter dette.

Under de tumulter slike aksjoner gjerne skaper, kan politiet alltid vise til sikkerhetshensyn på stedet om de velger å stanse arrangementet.

Les også: 

Sveriges forvaltnings­domstol: – Feil å forby koran­brenninger i Sverige

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!
Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Bestill også:

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»! Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»! Du kan også kjøpe den som e-bok.

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.