Bråkets utspring: Rasmus Paludan bränner en Koran i Stockholm.Foto: Fredrik Persson/TT / NTB

Iraks kommunikasjonsminister sier at handel med alle svenske bedrifter skal forbys i Irak. Dette kommer som en følge av koranbrenningene i Sverige.

Koranbrenningene i Sverige har satt sinnene i kok i den muslimske verden, og mer enn noe annet sted i Irak.

Torsdagens kom det beskjed fra den irakiske kommunikasjonsminister Hayam al-Yasiri om at all handel med svenske bedrifter forbys. Det opplyses av Iraks nyhetsbyrå.

NTB melder om saken torsdag ettermiddag.

Denne nokså drastiske beskjeden kommer umiddelbart etter at det ble kjent at svenske Ericsson fikk inndratt sin driftstillatelse, melder SVT. Nå rammes også all annen virksomhet knyttet til Sverige, selv om dette er av nokså begrenset omfang.

Samme dag har Irak bedt Sveriges ambassadør forlate landet. Det nærmer seg noe bortimot en krigstilstand mellom landene.

Natt til torsdag ble den svenske ambassaden i Bagdad angrepet i protest mot en planlagt koranbrenning utenfor Iraks ambassade i Stockholm.

USA reagerer mot Irak

USA fordømmer Irak manglende innsats for å beskytte Sveriges ambassade som ble stormet natt til torsdag. Uakseptabelt, sier de om hendelsen.

– Det er uakseptabelt at irakiske sikkerhetsstyrker ikke handlet for å forhindre demonstranter å storme den svenske ambassaden for andre gang, sier utenriksdepartementets talsperson Matthew Miller.

Natt til torsdag ble den svenske ambassaden i Bagdad angrepet i protest mot en planlagt koranbrenning utenfor Iraks ambassade i Stockholm.

Document har tidligere omtalt denne utviklingen i relasjonen mellom de to landene.  se sak under.

Les også: 

Irak: Vil kutte diplomatiske bånd med Sverige ved nye koranbrenninger

Les også denne:

Avlyste koranbrenning, men spenningen stiger

Sommerlesning! Bestill i dag:

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.