Svensk politi har mottatt tre nye søknader om å brenne religiøse skrifter. En av dem gjelder brenning av en koran utenfor en moské i Stockholm.

De som søker om å få brenne et eksemplar av muslimenes hellige skrift, ønsker at dette skal skje «snarest mulig», melder SVT.

• Stockholm: Ansökan om att bränna koranen ”snarast möjligt” inom de närmsta veckorna ”utanför en moské i Stockholm”.

Bak søknaden står en kvinne i 50-årene.

– Protesterna runt om i världen är orättvisa mot Sverige, sier hun til SVT.

• Stockholm: Ansökan om att bränna toran och bibeln framför Israels ambassad den 15 juli. En man i 30-årsåldern står bakom ansökan.

Denne søkeren skriver at dette er et svar på koranbrenningen forrige uke, og at det er «en symbolisk sammankomst för yttrandefrihetens skull».

• Helsingborg: Ansökan om att bränna religiösa texter den 12 juli i Helsingborgs stadskärna. En privatperson står bakom ansökan.

Koranbrenningen i Stockholm nylig skapte omfattende fordømmelser. I enkelte land ble handlingen møtt med voldsomme reaksjoner, og Sveriges ambassade ble stormet i den irakiske hovedstaden Bagdad.

Politiet i Stockholm bekrefter at de har mottatt søknadene.

– Varje ansökan prövas enskilt för att se om villkoren är uppfyllda enligt ordningslagen, skriver de i en epost til SVT.

Politiet i Region Syd behandler søknaden som gjelder Helsingborg. Her er det uklart hvilke religiøse tekster søknaden søker om å få tillatelse til å brenne. Hvis også denne søknaden inkluderer koranen er det i alt tre nye søknader som trolig vil skape sterke reaksjoner hvis søknadene blir godkjent og gjennomført.

– Vår bild är att det kanske inte är riktat mot någon specifik religion utan att det är en del av yttrandefriheten och den debatt som pågår just nu, sier områdesjef for politiet i Nordvästra Skåne, Mattias Sigfridsson.

Tidligere utenriksminister og statsminister Carl Bildt kommenterer de nye søknadene i et innlegg på Twitter.

Israels ambassadør i Sverige, Ziv Nevo Kulman, skriver på Twitter at han er sjokkert og forferdet over de nye søknadene «det være seg Koranen, Toraen eller en hvilken som helst annen hellig bok».

– Detta är helt klart en hatisk handling som måste stoppas.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.