Danmarks justisminister Peter Hummelgaard (t.v.). Foto: Mads Claus Rasmussen /Ritzau Scanpix via AP)

Danmarks regjering vil forby brenning av religiøse skrifter på offentlig sted. Tiltaket kommer etter flere koranbrenninger.

Danskene gir etter for presset fra muslimske land og miljøer, samt fra en del aktivistgrupper i eget land. Regjeringen går nå inn for et forbud mot «brenning av religiøse skrifter på offentlig sted».

– Regjeringen har ønsket en avgrenset og presis lov, sier justisminister Peter Hummelgaard. Han omtaler det som en «grunnleggende hånlig og usympatisk handling» å brenne en koran.

Han er tydelig på at det er press og trusler som motiverer beslutningen:

– Det skader Danmark og danske interesser, og kan også gå ut over sikkerheten for dansker ute i verden og her hjemme, sier Hummelgaard videre.

NTB-Ritzau melder om saken.

Regjeringen ønsker å utvide en eksisterende paragraf som blant annet forbyr brenning av andre lands flagg, og lovforslaget vil også gjelde brenning av bibelen og toraen.

Koranbrenningene i Danmark og Sverige de siste månedene har ført til stor misnøye i mange muslimske land. Tidligere i august oppfordret al-Qaida til angrep mot landene.

Det er likevel ikke noe folkekrav blant danske velgere å innføre et slikt forbud.

På en fersk måling sa 32,6 prosent av de 1042 spurte danskene at de er tilhengere av et forbud mot koranbrenninger. Samtidig sa 65 prosent at de mener at koranbrenningene har økt risikoen for islamistiske angrep i Danmark.

Et slikt forbud har ligget i luften en stund, når man ser hen til tidligere uttalelser fra regjeringen, se under:

Les også: 

Mette Frederiksen: – Bøker skal leses, ikke brennes

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.