Åke Bonnier fra Svenska kyrkan fordømmer koranbrenningene. Bonnier er biskop i Skara bispedømme, men akkurat nå også talsperson for erkebiskop Martin Modéus i ferien. Han ønsker å se en gransking av om slike handlinger kan klassifiseres som hets mot en folkegruppe, noe som er ulovlig i Sverige.

«Jeg mener at et forbud mot å brenne eller vanhellige alle typer hellige skrifter bør utredes», sier han til SVT. «Det er et angrep ikke bare mot det muslimske folket, men mot alle oss troende», kommenterer Bonnier.

Han mener det må en etterforskning til for å se om brenning av hellige skrifter kan klassifiseres som hatkriminalitet eller hets mot en etnisk gruppe.

Vil ikke et slikt forbud representere et brudd på ytringsfriheten?

«Ytringsfrihet handler om å stå opp for ting, men det handler ikke om å få lov til det for enhver pris», hevder Åke Bonnier.

Sveriges kristna råd (SKR) mener også at koranbrenning bør etterprøves rettslig. Faktum er derimot at to svenske domstoler i 2023 har kommet til at koranbrenning bør være lov.

I dag finnes det ikke noe forbud mot å brenne bøker, deriblant hellige skrifter, i Sverige.

Svensk domstol: Koranbrenning bør tillates

Etter koranbrenning: Saudi-Arabia innkaller Sveriges ambassadør

Et forbud mot koranbrenning er ikke slutten på protestene, men slutten på Sverige som demokrati

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.