Koranbrenner Salwan Momika stenger ned businessen og endrer strategi.

Ifølge det svenske magasinet Kvartal sier han til podkasten Djupet at han vil slutte å brenne islams hellige tekst. Han forklarer sin beslutning og sitt syn på Sverige og islam:

– Jeg likeglad med min egen sikkerhet, men jeg kommer til å endre strategi. Jeg ofrer mitt blod og min kropp for Sverige. Men nu går jeg en annen vei.

Ble stoppet i Rosengård

Tidligere denne uken avviste politiet i Malmø Momikas planlagte koranbrenning i Rosengård. Begrunnelsen var at de ikke kunne garantere for stedets sikkerhet.

Det ville i tilfelle blitt Momikas siste koranbrenning.

Torsdag sa Momika til SVT Nyheter at han til tross for politiets avslag fortsatt har til hensikt å gjennomføre sin siste koranbrenning.

– Svenske lover gjelder ikke

Han anklager Malmø og den svenske stat for å ha mistet kontrollen over byen.

– Det er sharia i Malmø. Byen er som et selvstendig land der svenske lover ikke gjelder, sier Momika og avviser at hans koranbrenning har bidratt til den forverrede sikkerhetssituasjonen i Sverige. Det han har gjort er å blottlegge hvor farlig islam og dens tilhengere er.

Han avviser også alle beskyldninger om «hets mot folkgrupp».

– Hver gang jeg brenner Koranen sier jeg at jeg elsker dere muslimer, men ikke deres religion.

– Koranen bør totalforbys

Han tilskriver den etniske segregeringen i stor grad islam og Koranen.

– Denne boken er en viktig årsak til at muslimer – altså de som tror på den – ikke kan integreres i samfunnet.

Momika mener at Koranen som oppfordrer til vold mot ikke-troende bryter med ytringsfriheten og bør totalforbys i Sverige. Han trekker paralleller til Tyskland som har strenge regler for bruk av nazisymboler.

– Muhammed og Koranen er mye farligere enn Hitler noen gang var.

Granskes av Migrationsverket

Nyheten om at Momika, som er irakisk statsborger med oppholdstillatelse i Sverige, blir gransket av Migrationsverket, kom i august.

SVT Nyheter meldte dengang at Momikas fortid i Irak hadde vært gjenstand for en diskusjon om hans status og oppholdstillatelse i Sverige.

– Jeg kan bekrefte at møtet fant sted, men hva som ble diskutert er ikke noe jeg kan gå inn på, sier Jesper Tengroth, pressesjef ved Migrationsverket.

Materialtretthet blant islamkritikerne? 

Momika er ikke den eneste islamkritikeren som legger bånd på seg. Den britiske evolusjonsbiologen og forfatteren Richard Dawkins har lenge kritisert islam fra et ateistisk ståsted. Han overrasket tidligere iår ved å blankt nekte å diskutere religionen under et intervju.

En høyt profilert tysk journalist har kunngjort at han hverken vil diskutere eller kritisere islam efter å ha mottett en rekke trusler den siste tiden:

Tysk journalist slutter å kritisere islam på grunn av ekstremt trusselnivå

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.