Denne uka holdes det en samling for 150 lærere fra fem kristne skoler i Stockholm. Hverken dag eller sted for dette møtet er derimot avslørt for utenforstående. Den økte terrortrusselen fra den muslimske verden, men også et generelt trusselbilde, gjør at folk er ekstra forsiktige. Dette melder Samnytt og avisen Dagen.

Det er ansatte fra Kristna skolan, Källskolan, Stefanskolan, Mikaelskolan og Johan Movingers videregående skole som samles til en studiedag.

«Vi rektorer har møttes jevnlig en stund nå og har følt en lengsel etter større fellesskap, både mellom lærerne våre og elevene våre». Dette sier Timoteus Lind, rektor ved Stefanskolan og Johan Movingers videregående skole, til Dagen.

«Vi følte det var viktig å demonstrere at vi står sammen rundt en felles visjon, som ikke er å tjene penger, men å skape fantastiske skoler med et kristent verdigrunnlag».

Det at man ikke vil offentliggjøre når og hvor man samles, har ikke bare med det økte terrornivået å gjøre.

«Ifølge Säpo bør alle kristne samlinger øke beredskapen, og det må vi også mene. Det er noe som har sneket seg inn».

Timoteus Lind tror de kristne skolene kan bidra til å motvirke den utbredte psykiske lidelsen og håpløsheten som finnes blant ungdommer.

«Slik vi ser det kan vi tilby en løsning på det store problemet Sverige har med eksistensielt ubehag. For å ha det bra trenger et ungt menneske mening, en sammenheng og et håp, og alt det kan vi tilby. I ei tid hvor selvbildet er basert på sosiale medier og overflate, kan vi også formidle Guds kjærlige syn på oss mennesker».

Når islamske terrortrusler medvirker til at kristne må skjule seg i Europa bør kristne organisasjoner i Sverige og andre europeiske land kanskje reflektere over at de selv bidrar til islams utbredelse.

Biskop Åke Bonnier fra Svenska kyrkan fordømmer koranbrenninger. «Ytringsfrihet handler om å stå opp for ting, men det handler ikke om å få lov til det for enhver pris», hevder Bonnier.

Sveriges kristna råd (SKR) mener også at koranbrenning bør etterprøves rettslig. Faktum er derimot at to svenske domstoler i 2023 har kommet til at koranbrenning bør være lov.

Syriske brødre ville sprenge fullsatt kirke i Sverige

Svensk sikkerhetsekspert tror stor terrortrussel «vil bli en del av hverdagen vår»

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.