Den 23. juli besøkte Rasmus Paludan Falun i Dalarna. I løpet av sommeren har partilederen for Stram kurs vært på en Sverige-turné, og dette har i stor grad blitt gjennomført uten store forstyrrelser. Over 70 politifolk var på plass for å sikre Paludans sikkerhet i Falun. I luften fløy en drone som overvåket mengden.

Paludan gikk hardt ut i talen sin om problemene med en voksende muslimsk befolkning i Sverige og kravene de stiller. Kritikken hans opprørte flere av publikum, som noen ganger ble hørt skrikende fornærmelser mot partilederen. Paludan kom flere ganger i sin tale tilbake  til at Sverige er svenskens land og at slik skulle det forbli.

En innvandrer som sa at han var kristen, men som forsvarte islamisme og gjengvold,  skrek mot Paludan at partilederen var en «mammaknullare». Politiet ankom raskt for å roe ham ned.

En annen ung mann som prøvde å provosere partilederen ble selv sint da provokasjonen ikke var vellykket, og han skrek til Paludan at han var en «horunge». Han spyttet deretter på partilederen, og politiet grep umiddelbart inn og løftet den unge mannen raskt fra åstedet.

Til tross for disse mindre lidelsene, var Paludan fornøyd med sitt besøk i Falun og Dalarna og sa at lokale kvinner og menn burde være stolte av hvilket ansvar de alle tar for demokratiet når de besøker hans møter.

Paludan avsluttet sitt møte med å brenne Koranen, som skjedde uten protester fra de få motstanderne som hadde samlet seg på stedet.

Samme dag som Rasmus Paludan var i Falun, kunne man lese i svenske statsmedier at hans møter kostet politiet flere millioner svenske kroner. Penger som politiet sier at de heller vil ha brukt på noe annet.

Det statsmediene ikke forteller leserne, er at det ikke er Rasmus Paludan som starter opptøyer, som brenner politibiler eller kaster steiner mot politiet. Det er unge muslimer som koster samfunnet store ressurser når de forstyrrer konstitusjonelt beskyttede politiske møter i Sverige.

En av menneskene, som begynte å skrike på Rasmus Paludan, mistenkes for å ha brutt knivloven.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.