Rasmus Paludan har sin egen måte å få Sverige med i Nato på.

Han har tenkt å lære den tyrkiske presidenten hva ytringsfrihet er, og vil derfor brenne en koran hver fredag foran den tyrkiske ambassaden i København, inntil Sverige blir tatt opp som medlem i Nato, skriver Aftonbladet.

Fra tyrkisk side har raseriet særlig vært rettet mot Sverige etter flere aksjoner som har provosert tyrkerne, og landets utenriksminister sier at møter mellom landene for et eventuelt opptak i Nato, anses som «meningsløse».

Danske Rasmus Paludan, som også har svensk statsborgerskap, har ikke tenkt å stoppe å brenne koraner av den grunn.

Fredag akter han å brenne tre koraner i København. En i en moské, en ved den russiske ambassaden og deretter en ved den tyrkiske.

Både Rasmus Paludan og Erdogan-tilhengere får demonstrere i Stockholm lørdag

Og brenningen av koraner ved den tyrkiske ambassaden i København blir ikke den siste, lover Paludan.

– Jeg vil kunngjøre at dette er Erdogans feil. Nå som han ikke vil slippe Sverige inn i NATO, må jeg lære ham om ytringsfrihet før han gjør det, sier Paludan og legger til:

– Slik jeg ser det, er Erdogan en løgner, og det er hans feil at det er nødvendig å brenne en koran for å lære ham hvordan ytringsfriheten fungerer. Når han sier at det er andres feil, vet han ikke hvordan kausalitet fungerer.

Paludan sier at det er president Erdogan selv som kan bestemme hvor lenge koranaksjonen skal vare.

– Jeg gir også et løfte om at når han har sluppet Sverige inn i NATO, vil jeg aldri i hele mitt liv brenne en koran foran en tyrkisk ambassade igjen, sier Rasmus Paludan.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.