Den dansk-svenske partilederen Rasmus Paludan har søkt om tillatelse til å arrangere «tegn Muhammed»-dag i Rosengård sentrum. Paludan kaller arrangementet et «pedagogisk instrument» der han vil lære muslimer om ytringsfrihet.

– Vi har erfarenhet att det finns somliga personer i Rosengård som har problem med att förstå vad yttrandefrihet betyder. Så det är också ett sorts pedagogiskt instrument kan man säga, sier Paludan til Samnytt.

I august i fjor planla Paludan og hans islamkritiske parti Stram Kurs å brenne Koranen i Rosengård i Malmö, men politiet trakk tilbake tillatelsen og henvise til at det muslimske trusselbildet ikke kunne håndteres. Det planlagte arrangementet resulterte i store demonstrasjoner.

Paludan ble i etterkant nektet innreise til Sverige, men fikk den 29. september 2020 bekreftet at han er svensk statsborger fordi faren hans er svensk. Han kan dermed ikke lenger nektes innreise til Sverige, hvor han tidligere har sagt at han planlegger å drive politiske aktiviteter i protest mot islam.

Nå kunngjør Paludan at han besøker Rosengård 20. mai kl 19-21 for å holde arrangementet «Tegn Muhammed» i Dicksons väg 14. I søknaden skriver han:

«International Alle Tegn Muhammad dag. Alle kan komme og tegne den falske profet Muhammed!»

Paludan sier til Samnytt at partiet organiserte arrangementet i 10 danske byer i fjor, men at de nå ønsker å utvide til Sverige.

Paludan besöker Rosengård för att teckna Muhammed: ”Pedagogiskt instrument” 

 

Kjøp Thomas Knarviks bøker her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.