Rasmus Paludan besøker Selvstendighetspartiets valgbod på Karl Johans gate i Oslo den 16. august 2019. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB.

Lederen for det danske politiske partiet Stram Kurs, Rasmus Paludan, sier til det danske nyhetsbyrået Ritzau har svenske immigrasjonsmyndigheter har tildelt ham svensk statsborgerskap, skriver Jyllands-Posten.

Avisen Sydsvenskan kan opplyse at Migrationsverket den 29. september fastslo at Paludan er svensk statsborger fordi faren hans er svensk.

Paludan kan dermed ikke lenger nektes innreise til Sverige, hvor han har planlagt å brenne koraner i protest mot islam – enn så lenge forgjeves fordi svensk politi har nektet ham å slippe inn i landet.

Nå håper han derimot å kunne drive politiske aktiviteter i Sverige heretter. Paludan mener at svensk utlendingspolitikk er en trussel mot Danmark.

Stram Kurs vil forby islam i Danmark og frata ikke-vestlige innvandrere dansk statsborgerskap.

Paludan varsler at han vil kreve erstatning på en million kroner fra den svenske staten for innreisenekten, da han i prinsipp ble svensk statsborger da foreldrene hans giftet seg i 1989.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.