Stram Kurs gjennomfører et stunt: Det er fort ut og fort inn. Det hele er over på noen sekunder. Men det er nok til å vise svenskene at de har vært der og gjort hva de sa de skulle gjøre. 

Medlemmer av det danske partiet Stram Kurs var torsdag morgen i Rinkeby utenfor Stockholm og tente på en Koran før noen forsto hva som foregikk. Svensk politi gjør hva de kan for å forhindre provokasjoner som dette av frykt for oppløp.

Partiets leder, Rasmus Paludan, er nektet innreise til Sverige. Men Ekstrabladet kunne avsløre at Paludan sannsynligvis kan kreve svensk statsborgerskap. Hans far var svensk og han har bodd en periode i Sverige. Det rekker til at svenske myndigheter sannsynligvis ikke kan nekte ham statsborgerskap. Da kan svenske myndigheter ikke nekte ham innreise.

Stram Kurs brenner Koranen i protest mot islamiseringen av Sverige og som et forssvar for ytringsfriheten.

Samhällsnytt rapporterer at politiet har forberedt seg på uroligheter og innkalt 300 ekstramannskaper for å kunne holde kontrollen på lørdag.

Bestill Kent Andersens bok om klimasaken her!