Fire menn møter idag i retten i Örebro, tiltalt for sin rolle under påskeopptøyene da dansk-svenske Rasmus Paludan besøkte byen langfredag.

I Örebro ble minst åtte politifolk skadet, flere politibiler ble satt i brann og en politibil ble kapret av demonstranter som protesterte mot Rasmus Paludans koranbrenning i byen, meldte svenske Aftonbladet.

Paludan, som leder det anti-islamske danske partiet Stram Kurs, var på turné for å brenne Koranen i flere svenske byer i påsken, noe som resulterte i store motdemonstrasjoner og opptøyer flere steder.

Samlet ble mer enn hundre politifolk skadet under påskeopptøyene, og flere politibiler gikk opp i flammer.

De fire unge mennene som møtte i retten i Örebro torsdag, ble pågrepet etter å ha blitt identifisert på videoer fra opptøyene i Sveaparken. Alle er tiltalt for vold og trusler om vold, samt for angrep på politibiler og politihunder. Samtlige nekter straffskyld, melder NTB.

Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om at tre av de tiltalte blir utvist fra Sverige og at de skal nektes retten til å vende tilbake.

– Vi har for tiden hundre identifiserte personer som er mistenkt for lovbrudd og opptil to hundre andre som kan bli identifisert og etterforsket for lovbrudd, opplyste en talsmann for svensk politi, ifølge NTB.

Tirsdag opplyste politiet i Örebro at ytterligere fire personer var pågrepet i byen, der tilsammen femten personer sitter i varetekt som følge av opptøyene i påsken.
Les også:

Offisielt: Sverige er verdensmester i integrering

Kjøp Johan Westerholms bok fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.