Den dansk-svenske politikeren Rasmus Paludans koranbrenning har kostet det svenske politiet nesten ni millioner – og dette er bare årets kostnad så langt i Region Väst.

Det rapporterer P4 Göteborg.

Summen inkluderer alle merkostnader som kreves for regionens innsats, det vil si kostnader for overtidsgodtgjørelser, mat og bolig for politifolkene som hjalp kolleger gjennom tjeneste på andre steder i Sverige.

Politimesteren i Region Väst, Mats Bergström, mener at ni millioner riktignok er mye penger, men at det er en del av politiets oppgave å opprettholde demokratiet ved å sikre at alle kan utøve sin rett til ytringsfrihet. Den retten omfatter også Rasmus Paludan.

– Naturligtvis hade jag önskat och velat använda pengarna på annat sätt. Men detta är realiteten som vi lever i, sier Mats Bergström.

Han understreker også at opptøyene har hatt en annen pris enn det økonomiske.

I opptøyene ble politiet utsatt for grov vold av folkemengder som også besto av barn og familier, hundrevis av politifolk ble skadet, og flere har valgt å avslutte tjenestene sine som en konsekvens av påskeopptøyene .

– Man blir bedrövad, det blir man ju. Vi är ju också människor så det är klart att det påverkar, sier Bergström.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Kjøp «Klanen» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.