Opphetet stemning: Bilde fra Rasmus Paludans seneste runde med koranbrenninger, her fra opptøyer i Rosengård, Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB

I Sverige ble nylig islamkritikeren Rasmus Paludan nektet å gjennomføre flere koranbrenninger. Det var politiet som satte ned foten. Nå har Paludan fått grønt lys igjen, og hans «turnéplan» er klar.

Samnytt melder om at svenske myndigheter har snudd i spørsmålet om Paludans koranbrenninger. Fra å nekte ham tillatelse til å gjennomføre disse arrangementene, har han igjen fått klarsignal:

Polisen vänder nu efter domstolsbeslutet i början av maj där myndigheten fick veta att man gjort fel när politikern Rasmus Paludan nekats tillstånd i Borås, skriver Samnytt.

Han er riktignok nødt til å flytte brenningene fra «utsatte områder» og til mer sentrale plasseringer i de aktuelle byene:

Polisen har godkänt hans nya ansökningar men myndigheten byter flera så kallade utsatta områden till platser som ligger centralt.

Hele prosessen med først å avslå søknaden og så godkjenne denne, beskrives slik:

Det var fredagen den 22 april som polisledningen i region Väst med kommenderingschef Emelie Kullmyr i spetsen meddelade avslag på Paludans ansökan. Detta med hänvisning till Paludans retorik som hon menar att man inte kan tillåta.

– Rasmus Paludan har en retorik som går ut på att skapa oordning och kaos. Vi behöver hjälpas åt för att slå hål på den retoriken, sa Emelie Kullmyr.

Internt i politiet snakkes det om at avslaget rett og slett var en feilbedømning, en såkalt tjenestefeil:

Kullmyr fick bakläxa av förvaltningsrätten i Göteborg och Paludan ser även över åtgärder i form av en JO-anmälan och polisanmälan rörande tjänstefel.

Nå er planen lagt for Paludans neste brenninger, som skal starte i nokså innvandrertette Göteborg, Sveriges neste største by, som har en rekke såkalte utsatte områder. Deretter går turen videre til andre byer med mer eller mindre samme befolkningsprofil:

På onsdagen tog Samnytt del av uppgifter som visar att Polismyndigheten i region Väst har börjat godkänna Paludans nya ansökningar. Torsdagen 12 maj tillåts politikern hålla islamkritiska möten med koranbränning på följande platser:

Frölunda torg, Göteborg
Kl. 09.30-11.00

Stadsparken, Borås
Kl. 14.00-16.00

Slussområdet (norra delen av Åkersbergsvägen), Trollhättan
Kl. 18.00-20.00

Vidare framgår det att polisregion Mitt ska ha godkänt Paludans valmöte i Västerås. Men även där har polisen bytt ’utsatta området’ Bäckby mot en plats som är centralt belägen i staden.

Les også om forrige kapittel i denne saken: 

Paludan får ikke holde nye markeringer i Sverige

Bøker verdt å lese, bestill her:

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.