Den danske islamkritiker Rasmus Paludan skal holde et folkemøte i hjertet av det svenske «mangfoldet, nemlig Frölunda Torg i Göteborg. Politiet forbereder seg på det verste.

Til manges forbauselse har den profilerte, danske islamkritiker Rasmus Paludan fått tillatelse til å holde et folkemøte sentralt i «mangfoldets og flerkulturens Göteborg», nemlig Frölunda Torg.

Hensikten med møtet skal være å ta et oppgjør med hva islam står for.

Dette er et område Document har omtalt tidligere i forbindelse med bilbranner og annen type kriminalitet som gjerne forbindes med Sveriges belastete og innvandrertette områder.

– Jeg så tre-fire svarkledde gutter. En av dem kastet en molotovcocktail mot en bil som tok fyr med en gang. Så var det kraftig smell, forteller et øyenvitne til avisa.

– Dette var organisert. De ville gjøre så mye skade som mulig. Jeg var redd, skrev Document om en hendelse i Frölunda.

Fria Tider beretter om det planlagte folkemøtet i Göteborg:

Den danske politikern och islamkritikern Rasmus Paludan har sökt och fått tillstånd till en allmän sammankomst på Frölunda torg i Göteborg på lördag. Med anledning av detta har polisen inlett en så kallad särskild händelse.

Syftet med den allmänna sammankomsten är att agitera mot islam.

Polisen uppger att man kommer att ha en kommendering «för att säkerställa den närvaro som behövs så att den allmänna sammankomsten kan genomföras utan brott och ordningsstörningar».

– Vi finns där för att säkerställa allmän ordning samtidigt som vi värnar om yttrandefriheten och möjligheten till opinionsyttringar, säger kommenderingschef Anders Börjesson på polisens hemsida.

Rasmus Paludan sökte också om tillstånd för allmän sammankomst i Hjällbo och Angered, men ansökan avslogs efter bedömning av polisens rättsenhet.

Polisen för nu dialog med muslimska föreningar och samfund «i ett dämpande och förtroendeskapande syfte».

Alt ovenfor er skrevet i går kveld. Nå eskalerer situasjonen.

Det er en spent stemning i Frölunda i forbindelse med en varslet koranbrenning. I regi av en dansk politiker. Journalisten Joakim Lamotte er bare et vitne, men behandles som en kriminell. Skjellsordene hagler. Samhold og mangfold? Nei.

Det snakkes om griser og seksuelle overgrep mot mødrer. Det er vold og fiendskap. Folk kalles horer. Det trues med å klippe fingrer.

Det er slik situasjonen er i Sverige, slik Löfven og Reinfeldt har jobbet hardt for.

Her rapporterer Lamotte fra konfliktens sentrum, Frölunda Torg. Du kan se via denne linken.

Erling Marthinsen bidro med de siste linjene og link til livestreamen.

Polisen rustar för torgmöte med Paludan 

Les også: 

Studine gikk amok og angrep Paludan

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.