Politiet ble tvunget til å gripe inn for å beskytte borgerjournalisten Joakim Lamotte under en demonstrasjon mot Paludans koran-brenning. En sint mobb truet journalisten og forsøkte å stjele utstyret hans.

Borgerjournalist Joakim Lamotte ble lørdag angrepet da han rapporterte fra en demonstrasjon i Göteborg. En sint mobb hadde samlet seg for å protestere mot danske Rasmus Paludan, som hadde kommet til Frölunda torg i Göteborg for å brenne en koran.

Paludan ble beskyttet av opprørsgjerdet og opprørsutstyrt politi, men da demonstrantene ikke klarte å forsere opprørsgjerdet, ble angrepene i stedet vendt mot Lamotte. Lamotte ble kalt «rasist», «horunge» og «jävla fucking gris». Han ble truet på livet, og både voksne og barn forsøkte gjentatte ganger å stjele Lamottes kamera.

Politiet ble tvunget til å gripe inn for å beskytte Joakim Lamotte, som får lov til å tilbringe resten av livestrømmen bak en mur av opprørspoliti. Etter drøye 48 minutter snur kameraet seg.

– Nu är det dödläge här. Jag kan absolut inte gå någonstans, går jag någonstans här nu utan poliser så är jag helt rökt. Så jag får stänga av nu och snacka lite med poliserna och se hur vi ska lösa det här, sier Joakim Lamotte.

– Det här är galet. Jag har varit här och bara försökt göra mitt förbannade jobb som journalist och prata med människor. Jag är trevlig mot alla och jag blir attackerad, de försöker stjäla min utrustning.

På Twitter skriver Joakim Lamotte: «Som sagt. Hellre Kiev än Frölunda torg.» Der tvitret han også et kort avsnitt fra live-streamen.

Lamotte har gjort seg kjent som en kontroversiell borgerjournalist som rapporterer fra hendelser som andre medier kvier seg for å dekke, hvor han filmer og intervjuer mennesker. Hele sendingen fra Frölunda torg, på nesten en time, kan sees via Lamottes Facebook-side. Demonstrantene angriper gjerdet for første gang drøyt 19 minutter ut i sendingen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.