To klaner i Skåne har tidligere kollidert i åpne konflikter. Nå kommer informasjon om at klanene har inngått fred. Avtalen vil bety at en klan vil betale to millioner kroner i blodpenger til den andre klanen.

Document har tidligere rapportert om hvordan to kriminelle klaner, med base i Skåne, braket sammen i voldelige konflikter i Lund sist mandag. Mer enn 60 personer var involvert og åtte personer ble behandlet på sykehus, men politiets etterforskning ble hemmet av at ingen av familiene ønsket å delta. I stedet ønsket de å løse konflikten på egen hånd og uten involvering av det svenske rettsvesenet. Så sent som tirsdag var ingen løsning i sikte, og journalisten og klaneksperten Per Brinkemo advarte da om at konflikten kan eskalere og bli til en blodfeide.

Nå kan klanene ha nådd en fredelig løsning. Frilansjournalist Joakim Lamotte publiserte et innlegg på Facebook onsdag der han skriver at klanene er enige og at prisen for en våpenhvile er to millioner kroner i blodpenger. Avisen Expressen bekrefter også at det er nådd våpenhvile mellom klanene. Expressen har intervjuet en person som fungerte som fredsmekler mellom familiene, men han nekter for at det skal betales økonomisk kompensasjon.

Lamotte opplyser derimot at familien som startet angrepene i Lund, har sagt ja til å betale to millioner kroner til klan-overhodet i den andre familien. I sitt innlegg forteller Joakim Lamotte om en dialog med en person som var til stede under forhandlingene mellom klanene:

”Känner polisen till det här?

– Ja, när vi blev stoppade av polisen igår berättade vi om uppgörelsen. Så polisen på gatan vet om det, sedan vet jag inte om den informationen gått högre upp.

Varför vill du berätta om det här?

– Jag vill att allmänheten ska veta att det är lugnt nu. För det som hände på sjukhuset var inte okej. Vanliga människor skall inte behöva uppleva sånt. Jag vill att folk ska veta att det är lugnt nu och att de inte behöver vara oroliga.”

Etter volden 6. september reiste Joakim Lamotte til Lund for å snakke med folk om klankonflikten og situasjonen i byen. Direktesendingen ble forstyrret av aktivister etter 36 minutter. Lamottes video kan ses her.

Lamotte hevder å ha kontaktet politiet i Lund for å spørre dem hva de synes om å løse denne typen konflikter med blodpenger, men politiet har nektet å kommentere informasjonen.

Medlare från klanbråket i Lund: ”Har gjort fred” (Expressen)

 

Kjøp boken om klanssamfunn her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.