Jonas Ekstromer/TT News Agency/via REUTERS 

På Sergels torg i Stockholm pågår det en demonstrasjon til støtte for Black lives matter-bevegelsen i USA. Arrangørene hadde fått tillatelse til 50 demonstranter mellom klokken 18 og 20. Tusenvis av personer dukket opp.

– Vi uppmanar folk att lämna platsen. Vi för en dialog med arrangören med hjälp av högtalare och annat. Vi har bra tålamod och vi fortsätter dialogen, sier Mats Eriksson, presstalsmann for politiet i Stockholm.

”Vi skiter i det – vi ska ha vår demonstration ändå!” roper en av demonstrantene.

Politiet har forsøkt å oppløse folkemengden uten å lykkes. Demonstrantene toger istedet gjennom sentrale deler av Stockholm.

Björn Olsen, professor i infeksjonssykdommer, er sint. Arrangørene burde aldri ha fått tillatelse, sier han.

– Det är den här typen av beteende som ser till att vi fortsätter ligga kvar på en platå, i stället för att sjunka. Vi passerar snart 5 000 döda och det här hjälper ju till att driva upp det. Jag blir djupt bestört av det där beteendet. Det är hemskt och ignorant.

 

Expressen   Aftonbladet

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.