Inga-Britt demonstrerte mot koronatiltakene og viftet med et svensk flagg. Dette førte til at hun ble pågrepet av politi iført gassmasker. Skjermdump YouTube

Inga-Britt Törnlind (76) demonstrerte lørdag 20. mars mot den svenske regjeringens koronatiltak, mens hun viftet med et svensk flagg. Da ble hun pågrepet av politi iført gassmasker. Nå stiller hun spørsmålet: Hvorfor ble ikke Black Lives Matter-demonstranter pågrepet?

Saken har fått stor oppmerksomhet i nabolandet. Mange tusen har sett filmen av pågripelsen. Samnytt har intervjuet hovedpersonen.

Inga-Britt Törnlind, är 76 år gammal och bosatt i Stockholm. Hon var en av hundratals som i lördags trotsade det demonstrationsförbud som införts på grund av coronapandemin. Strax innan demonstranterna kom fram till Odenplan greps Inga-Britt av polisen.

– Jag var med i tåget och viftade med svenska flaggan. Plötsligt kommer det två poliser och bryskt tar tag i varsin arm och för in mig i polisbussen, berättar hon för Samnytt.

– Aldrig någonsin tidigare har jag varit med om det här. Det var första gången. Först blev jag lite rädd. De tog så hårt i mina armar, fortsätter hon.

Inga-Britt understreker at hun ble godt behandlet av politiet. Men allikevel føltes det urettferdig.

– Jag ställde motfrågan varför tusen vänsteraktivister fick samlas på Sergels torg. Då gjorde polisen ingenting, säger hon.

Det er ikke lenge siden Black Lives Matter hadde en demonstrasjon på Sergels torg. Politiet gjorde ingenting den gangen, sier Inga-Britt.

– Varför tar de oss och inte dem? Men jag fick inget svar. Det hade jag inte väntat mig heller.

Fikk ikke tilbud om pizza

Etter et opphold i en politibuss og en politibil ble Inga-Britt sluppet fri. Samnytt spør ironisk om hun ble tilbudt pizza.

– Haha, nehe du. Inte alls, svarar Inga-Britt och skrattar hjärtligt.

– Jag fick betala min pizza själv. Jag och min vän åt på spansk restaurang efteråt. I Malmö delade polisen ut pizza till kriminella för att de skulle sluta vara kriminella. Det är barnsligt.

Den 76 år gamle damen tror politiet ble provosert av det svenske flagget. Politiet gikk ifølge vitner bevisst etter folk som bar plakater med regjeringskritiske budskap. Men Inga-Britt bar ingen plakat. Hun hadde med seg et svensk flagg.

– Jag tycker det var lite dåligt gjort av dem att ta en äldre kvinna. Jag skrek inte, jag var inte högljudd. Jag bara gick där, var lite glad och sjöng. Var det för flaggans skull? Det är lite svagt gjort av dem att de tar äldre kvinnor, säger Inga-Britt Törnlind.

Du kan se det omtalte videoklippet nedenfor.
Følg Document på Parler.

Kjøp Asle Tojes siste bok her! 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.