Den danske politikeren Rasmus Paludan besøker Selvstendighetspartiets valgbod på Karl Johans gate i Oslo fredag. Paludan ble dømt for rasisme i Danmark tidligere i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Den muslimfiendtlige, danske partilederen Rasmus Paludan skal ha brent et eksemplar av koranen i bydelen Rinkeby nord for Stockholm, melder Expressen.

Et videoklipp på nettstedet Samnytt viser en mann kledd i en trøye med påskriften «fuck islam» som tenner på boken på en nesten folketom plass.

Politiet er på jakt etter en danskregistrert blå Skoda, ifølge Aftonbladet.

Til helgen har Paludan, som leder partiet Stram kurs, søkt om å få demonstrere mot islam på fem ulike steder i Stockholmsområdet. Sakene er ikke ferdig behandlet. Politiet holder høy beredskap for å håndtere eventuelle opptøyer.

Videoklippet varer rundt regnet et minutt, og mannen som avbildes, sier:

– Stram kurs, vi er her i Rinkeby. Det er koranen som brenner. Stem på Sverigedemokraterna eller Alternativ for Sverige og støtt Stram kurs.

I slutten av august førte Paludans plan om å brenne en koran i Malmö til store demonstrasjoner og sammenstøt. Paludan er tidligere dømt for rasisme.

 

 

Kjøp boken fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.