I forbindelse med de planlagte demonstrasjonene til Rasmus Paludan og hans parti Stram Kurs kommende helg, har allerede en koran blitt brent i Stockhom. Nå jakter politiet på koranbrenneren.  Arkivfoto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix / NTB scanpix

Rasmus Paludan og hans parti planlegger en demonstrasjon i Stockholm i helgen. Allerede i dag morges ble en koran brent i Rinkeby. Hendelsen skal ha blitt fanget opp av politiets kameraer og etterforskes som hatkriminalitet.  Nå leter politiet etter en danskregistrert blå Skoda, ifølge Aftonbladets opplysninger.

Partiet Stram Kurs har nå søkt om tillatelse til å holde demonstrasjoner fem forskjellige steder i Stockholm-området lørdag. Document skrev om de planlagte demonstrasjonene torsdag morgen.

– De har verken mottatt tillatelse eller avslag, saken er fortsatt under utarbeidelse, sa Towe Hägg, talsperson for Stockholms politi, til Aftonbladet torsdag morgen.

Politiet har mobilisert kraftig i møte med mulig uro, ifølge Aftonbladet.

Stram Kurs ser ut til å ha startet aktivitet i Stockholm allerede på torsdag, noe Rasmus Paludan også skriver på sin Facebook-side.

En film publisert på Youtube i morges viser en mann som brenner en koran utenfor Rinkeby-torget. Mannen har på seg en Stram Kurs-caps og en anti-islamsk T-skjorte. Han snakker dansk på opptaket.

– Vi har laget en rapport basert på informasjonen som er tilgjengelig på sosiale medier. For øyeblikket klassifiseres det som blir hets mot en etniske gruppe, sier Towe Hägg ved politiet.

Hets mot etnisk gruppe er tilsvarende det norske begrepet hatkriminalitet. Når handlinger klassifiseres som hat, er de ikke lenger beskyttet av ytringsfriheten, men kan straffeforfølges.

I følge informasjonen til Aftonbladet ble brenningen av Koranen fanget opp av politiets overvåkingskameraer på Rinkeby torg 05.57 i morges.

Politiet leter nå etter en blå bil av merket Skoda, med danske bilskilt, som skal ha vært involvert, ifølge Aftonbladets opplysninger.

– Man vil ha stopp på det, sier en kilde til avisen.

 

Sverige i endring. Kjøp Islamismen i Sverige her!